Ботев (Враца) с три нови попълнения от Италия

Българският вратар Михаил Иванов се завръща в родината, юноша на Интер и играч на Палермо са другите нови

Ботев (Враца) с три нови попълнения от Италия

Двама нападатели и вратар, идващи от италиански футболни клубове, бяха представени като нови попълнения на Ботев (Враца) от члена на управителния съвет на клуба Ивайло Рачев. Уругвайският национал Игнасио Лореса Варела идва от Палермо под наем във врачанския елитен тим. 21-годишният нападател има четири мача с национална гарнитура на родината си и девет мача с италианския отбор. Рачев отказа да назове сумата за отдаване под наем на младия футболист на Ботев (Враца). 

Другият нападател е 26-годишният Роберто Фуриано, излязъл от школата на Интер и играл в различни дивизии на италианското футболно първенство. Вратарят Михаил Иванов идва в Ботев като свободен агент след приключен четиригодишен договор със Сиена. 23-годишният страж живее и играе от осем години в Италия, но юноша на Левски. 

Тримата изразиха надежда да получат навреме жълтите си карти, за да се включат в домакинския мач на срещу Литекс. Старши треньорът на ботевци Джулиано Сонцони сподели, че се надява на добър резултат, но призна, че има много проблеми. Отборът още не е окомплектован и сработен, а трима от основните играчи няма да могат да участват в срещата. Касио е контузен, Жайро е наказан, а титулярният вратар се е разболял, каза още треньорът. 

Той коментира, че Литекс е отбор с опит, какъвто липсва на обновяващия се врачански тим. Според него с малко повече внимание за тактическата игра от страна на футболистите и концентрация може да се получи добър резултат. Ботев до момента е без спечелена точка от първите кръгове на започналото първенство и е на последно място в елитната професионална група.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки