Хаджисотиров: Имаше нотка на подценяване срещу Академик

Днес мисля, че изиграхме най-добрия си мач, заяви баскетболистът на Академик Алекс Милов

Хаджисотиров: Имаше нотка на подценяване срещу Академик
Рилски спортист спечели домакинския си мач срещу Академик с 81:68, а двубоят се получи неочаквано оспорван.
 
След срещата обаче наставникът на самоковци Людмил Хаджисотиров призна, че е имало известно подценяване от неговите момчета към съперника.
 
"Имаше тежка нотка на подценяване, но поздравявам отбора на Академик, който е изграден с много класни млади състезатели и те са бъдещето на българския баскетбол. Георги Давидов и щаба му вършат много добра работа с тях. Днес играха и двама от основните състезатели на националния отбор, Кръстан Кръстанов и Йордан Минчев, които също направиха разлика. Така, че основната заслуга за това, е че те играха добре.
 
При нас наистина имаше подценяване и когато започнеш слабо мача, става по-трудно да се върнеш и да играеш по начина, по който ти се иска. Накрая обаче успяхме да се съживим и да победим, което беше логичното. С всеки мач Академик показват, че стават по-добри като отбор и мисля, че сега с добавянето на Йордан Минчев ще затруднят доста от отборите в Лигата", заяви Людмил Хаджисотиров.
 
 "Искам да честитя първо победата на Рилски спортист, напълно заслужена. Мисля, че имаше до някаква степен подценяване на нашия отбор, но искам да изкажа и адмирации към моя отбор, който показа много добра игра. Ние правим стъпка по стъпка, с всеки мач да показваме максимално нашия потенциал. За сега силите ни стигат до началото на четвъртата част, но това мисля, че са нормални неща", сподели Георги Давидов (старши-треньор на Академик).
 
"Мисля, че нямаше никакво подценяване в този мач. Момчетата излязоха със самочувствие и доста надъхани и това бе единствената причина, по която се държаха в мача", изказа обратното на треньора си мнение Мирослав Васов от Рилски спортист. 
 
"Със сигурност опитът не ни достигна. Така е вече два месеца. Днес мисля, че изиграхме най-добрия си мач. Успяхме 35 минути да играем равностойно с тях в тяхната зала. Може да е имало някакво подценяване от тяхна страна, но това е начинът, по който ще продължаваме да играем. С Данчо съм сигурен, че с всеки изминал мач ще играем по-добре", заяви играчът на Академик Александър Милов. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки