Александра Начева се похвали с нов рекорд

Българката си намери нова приятелка - суперзвездата Ивана Шпанович

Александра Начева се похвали с нов рекорд
Един от най-обещаващите таланти в българската атлетика за 2017 година Александра Начева записа пореден национален рекорд на сметката си.
 
Световната вицешампионка в тройния скок от шампионата за юноши и девойки до 18 години в Найроби (Кения) през миналата година завърши на второ място в Атина (Гърция) с резултат от 13.80 метра, който е и нейно лично постижение.
 
Възпитаничката на Стойко Цонов подобри собствения си национален рекорд в тази възрастова група, който беше 13.64 м от Гросето миналата година. С този резултат Начева е №1 в световната ранглиста за сезона при девойките под 18 години и №3 до 20 години.
 
Алекс бе изключително доволна от надпреварата в Атина и се похвали с това в профила си в Инстаграм.
 
„Нов личен резултат от 13.80 м и ново приятелство с най-добрата в дългия скок Ивана Шпанович”, написа талантливата атлетка под фотото със звездата.
 
Сръбската атлетка също отбеляза успешна надпревара, като изравни най-доброто постижение в света за сезона в скока на дължина. Шпанович спечели надпреварата с 6.92 м. Тя постигна и по-силен резултат от 6.98 м, но с попътен вятър над допустимите стойности.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки