11 българи на европейското по лека атлетика в Берлин

В Стара Загора спасиха състезателка от Косово с остра бъбречна инфекция

11 българи на европейското по лека атлетика в Берлин
11 българи имат право да участват на европейското първенство по лека атлетика в Берлин в началото на август, стана ясно седмица преди да изтече срокът за покриване на нормативи.
 
Това са спринтьорите Ивет Лалова, Инна Ефтимова, Денис Димитров и Петър Пеев, състезателите на троен скок Габриела Петрова, Александра Начева, Момчил Караилиев и Георги Цонов, Митко Ценов на 3000 метра с препятствия, Мирела Демирева в скока на височина и Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.
 
Покрит норматив от миналата година има и Георги Иванов на гюле, а Милена Миткова почти сигурно ще попадне на европейското заради мястото си в ранглистата.
 
България спечели 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала на балканиадата в Стара Загора, пето постижение от всички 18 държави. Най-много отличия спечели Румъния - 9,8,6, следвана от Гърция - 8, 9, 5, Сърбия - 8,2,2, и Турция - 5, 6,8. 
 
Сан Марино пък е подало молба да бъде член на асоциацията, която вече се нарича Балканска атлетика и приятели, след като в нея влязоха Израел и Украйна. През септември ще бъде разгледана молбата на тази държава, която се намира в сърцето на Италия.
 
Домакините имаха доста работа и заради жегите в Стара Загора, като имаше припаднали атлети и зрители на стадиона. В болница „Тракия" пък спасиха състезателка от Косово, която дошла на балканското с остра бъбречна инфекция.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки