БФС проведе семинар срещу черното тото

6 отбора преминаха обучение за превенция на манипулирането на мачове

БФС проведе семинар срещу черното тото
Българският футболен съюз и партньорите му от SportRadar проведоха серия от обучителни семинари пред 4 професионални футболни клуба, националния отбор на България за девойки до 17 г. и представителния ни тим по мини футбол за превенция на "черното тото" във футбола.
 
Между 7 и 9 август на Националната футболна база "Бояна" футболистите и спортно-техническите щабове на Септември (София), Витоша (Бистрица), ЦСКА 1948 и Струмска слава (Радомир), както и на споменатите национални формации, бяха подробно запознати с естеството на манипулирането на футболни срещи в световен мащаб.
 
Те бяха обучени да разпознават основните признаци, че дадена футболна среща е манипулирана, как да процедират в подобни ситуации и как да предпазват себе си и отбора си при опит за намеса на лица, занимаващи се с уговарянето на мачове.
 
 
Както е известно, през февруари т.г. БФС и световният лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание – SportRadar, подписаха договор за партньорство, по силата на който се ангажираха да проведат серия от курсове пред футболните клубове в България и представители на родната футболна общественост.
 
SportRadar е основен партньор на ФИФА, УЕФА и на близо 70 спортни федерации, както и национални институции и предоставя уникална система за мониторинг на съмнителни залози по цял свят и идентифицира подозрителни дейности и нередности в тази област.
 
Презентациите пред 6-те отбора бяха водени от експерта на SportRadar Акис Агистриотис, който през май взе участие и в първата серия от обучителни курсове за превенция на манипулирани футболни срещи, проведена във Варна с участието на отборите на Черно море и Черноморец (Балчик).
 
 
До края на годината БФС и SportRadar планират още поне два семинара по темата, чрез които да продължат активната си борба срещу негативните практики във футбола, погазващи феърплея и накърняващи имиджа на играта.

 

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки