Фетел над всички преди квалификацията в Белгия

Фераритата с надмощие над Мерцедес на "Спа"

Фетел над всички преди квалификацията в Белгия
Лидерът на Ферари Себастиан Фетел бе най-бързият пилот в трета свободна тренировка и даде заявка за спечелване на днешната квалификацията за неделната надпревара за Гран При на Белгия.
 
От Скудерията окупираха първите места и в трите тренировки от началото на уикенда на пистата "Спа" и пилотите им се очертават като фаворити за победата в неделя.
 
Другият пилот на Ферари Кими Райконен също се представи на ниво и остана само на 0.063 сек. на втора позиция зад съотборника си. Финландецът водеше до финалната фаза от сесията, но Себ зае първото място с обиколка, при която обаче не се възползва от максималните възможности на болида.
 
Най-близо до Себастиан и Кими отново се доближи голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън. Лидерът в класирането при пилотите записа трето време с изоставане от основния си претендент за титлата с 0.137 сек. Предстои да разберем дали това са реалните възможности на болидите на Сребърните стрели или те крият част от скоростта си преди квалификацията.
 
Валтери Ботас отново бе по-бавният пилот в Мерцедес, като финландецът остана четвърти на 1.387 секунди от Фетел, което е притеснително голямо изоставане. Макс Верстапен продължава да се представя по-силно от напускащия в края на годината тима на Ред Бул негов съотборник Даниел Рикардо. Най-бързата обиколка на Макс бе достатъчна за пето място, докато Рикардо остана шести.
 
Днес пилотът на Заубер Шарл Леклер вдигна темпото и успя да се класира седми, плътно зад пилотите на големите три отбора Ферари, Мерцедес и Ред Бул. На осмо място е мексиканският пилот на Форс Индия Серхио Перес.
 
Подреждането в топ десет допълниха Нико Хюлкенберг от тима на Рено и другият пилот на Форс Индия Естебан Окон. Голямата звезда на Макларън Фернандо Алонсо, който в края на шампионата ще напусне Формула 1, и неговият съотборник Стофъл Вандоорн останаха на двете последни позиции в дъното на класирането.

 

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки