Ямбол подписа с американски гард

В отбора чакат и нигерийски национал

Ямбол подписа с американски гард

Ямбол ще разчита на американски гард в  за новия сезон. В зала “Диана” през новия сезон ще играе Айзея Уилямс, за когото това ще бъде дебют в професионалния баскетбол, съобщават от клуба на официалния си сайт. 

 
23-годишният Уилямс пристига в България след четири сезона в колежанското първенство на САЩ - един за Самфорд и три за Джорджия Стейт. 
 
През последната година той изигра 34 мача, в болшинството от които е в ролята на шести човек и се отличава със 7.4 точки, 1.5 асистенции и 1.4 отнети борби. 
 
Висок е 188 сантиметра и през сезон 2017/2018 попада в най-добрия отбор на финалния турнир на конференция “Сън Белт”, който отбора му печели.
 
Междувременно от Ямбол обявиха още едно ново попълнение. Към селекцията на Иван Чолаков се присъединява и Огустин Окосън, който е национал на Нигерия.
 
За последно 208-сантиметровият център, който има и американско гражданство, е бил част от Рафаел Бариас в първенството на Доминиканската република. За 7 мача там той се отличава с 14.7 точки, 12.0 борби, 1.1 асистенции и 1.6 чадъра при 60% успеваемост в стрелбата от игра. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки