Владинова: След време ще осъзнаем, че сме постигнали нещо велико

Този сребърен медал доказва, че наистина можем, обяви треньорката Бранимира Маркова

Владинова: След време ще осъзнаем, че сме постигнали нещо велико

Невяна Владинова заяви, че българките все още не разбират какво точно са направили на Световното първенство по художествената гимнастика, което завърши снощи в София.

 
Треньорът на българския отбор индивидуално Бранимира Маркова заедно с Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн гостуваха в студиото на сутрешния блок на БНТ.
 
България зае трето място в класирането по медали с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов, след като гимнастичките от ансамбъла триумфираха на финала на пет обръча, станаха трети в многобоя и си осигуриха квота за олимпиадата в Токио 2020.
 
Българският тим Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн пък спечели сребро в отборната надпревара при жените.
 
"След време ще осъзнаем, че това е нещо велико и ще се гордеем с него", обяви Владинова.
 
"Ние сме един от малкото отбори, които наистина сме отбор. Другите са по-скоро индивидуални гимнастички", отбеляза Катрин Тасева.
 
"За първи път не се чувствах като на състезание и не го чувствах като световно първенство. Даже ми беше много приятно и може би повече се вълнувах в дните, в които не играех заради другите", каза дебютантката Боряна Калейн.
 
"Наша цел беше на това Световно първенство да покажем един силен отбор и смятам, че този сребърен медал доказва, че наистина можем", заяви Бранимира Маркова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки