Тежка загуба за Рилски спортист във Финландия

Българите имат да наваксват 22 точки на реванша

Тежка загуба за Рилски спортист във Финландия

Рилски спортист загуби с 84:106 при гостуването си на на финландския Катая Баскет в първи мач от втория квалификационен кръг на турнира за купата на ФИБА Европа. Реваншът в Самоков ще бъде проведен след седмица.

 
Мачът започна по най-нежелания начин за Рилски спортист. Българският тим изравни за 2:2, но финландците направиха серия от 13 безответни точки в следващите четири минути и поведоха с 15:2. Разликата все пак беше стопена на девет до края на първата четвърт.
 
Артър Едуардс и Дерек Райт пропуснаха поредни стрелби, а Димитър Маринчешки направи забивка и отново Едуардс се разписа от далечно разстояние за 48:60. Тройки на Топиас Палми и Винсънт Симпсън обаче отново отдалечиха Катая, а серия от седем безответни точки доведоха разликата до цели 17. 
 
В крайна сметка Катая спечели с преднина от 22 точки и на Рилски спортист няма да му бъде лесно на реванша след седмица.
 
Топиас Палми и Винсънт Симпсън отбелязаха по 21 точки Катая, а други трима също преминаха границата от 10 пункта. С 24 за Рилски спортист се отчете Артър Едуардс, докато Дженкинс завърши с 20
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки