Мирела Демирева е №1 за 2018 г. в Стара Загора (СНИМКИ)

Мария Делчева със специален плакет

Мирела Демирева е №1 за 2018 г. в Стара Загора (СНИМКИ)
Мирела Демирева, състезател на СКЛА Берое, бе обявена за Спортист №1 на Стара Загора за 2018 година, съобщиха от общината. Това стана по време на официалното награждаване на треньорите, клубовете и спортистите, които през отиващата си година донесоха много спортни отличия за града и добавиха още към спортната му слава. Демирева не успя да пристигне за церемонията, а нейния приз получи прочутият спортист и треньор Тодор Гургуриев.
 
С решение на комисията по избора на най-добрите спортисти, със специален плакет „Олимпийски полет“ бе удостоена състезателката на Бадминтон клуб Стара Загора Мария Делчева, която спечели златен олимпийски медал в отборната надпревара на Младежките Оилимпийски игри в Аржентина. 
 
Даниел Ладжев от Таекуондо клуб Августа получи приза „Най-перспективен състезател на 2018-та година“ на Стара Загора. Той е Балкански шампион, бронзов медалист от Европейско първенство и водач в световната ранглиста на 14-годишните.
 
 
В началото на церемонията Красимира Чахова, зам. кмет с ресор Общинска собственост, стопанска политика, спорт и туризъм приветства присъстващите и подчерта, че провеждането на церемонията там, където са изложени българските национални шевици в залата на Регионалния исторически музей не е случайно, защото в тях е вложено послание за сила и мъжество, затова „колкото по-близо сме до традициите толкова по-силни и дръзновени ще бъдем”.
 
В категорията на ветераните за 2018-та година индивидуално бе отличен Стефан Сандев от СК „Сандев файт тийм“ - Световен шампион в категория до 110кг., дивизия “Master” на турнир в Лондон 2018 г, а отборно Пламен Михалев и Тихомир Киров от СК „Бадминтон“ - европейски шампиони в дисциплината Мъже двойки 40+ на Първенството в Гуадалахара, Испания. Призовете връчи зам.областният управител Петя Чакърова.
 
 
Параолимпиец на годината е Иванка Колева – златен медал на тласкане гюле и сребърен медал на хвърляне на диск от Европейското първенство. Тя получи наградата си от зам.-кмета Иванка Сотирова, която подчерта, че дисциплината е тази, която изгражда спортния дух, а Иванка Колева е един от малцината, които прославя Стара Загора по всички краища на света. Призът „Учител на годината 2018“ спечели Ирина Губа – Попова, баскетболната легенда, сега е преподавател в Професионална математическа гимназия „Гео Милев“.
 
 
Отличеният отбор на 2018 година е Баскетболен клуб „Берое – Стара Загора“ – Девойки ст. възраст, които тази година завоюваха Републиканската титла, а призът „Треньор за 2018-та година“ отиде при тяхната треньорка Таня Гатева – която записа в актива си и 2-о място на Държавно първенство – жени, 2-о място за Купа България – жени, дебютно участие в турнира ФИБА Еврокъп, лидер във временното класиране на Адриатическата лига. Наградите на отбора връчи зам. областния управител Красимир Червилов, а на треньорката председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Николай Диков.
 
 
Със заслужени аплодисменти представителите на спортните клубове отдадоха дължимото на Община Стара Загора за протегнатата ръка, за достойното партньорство и подкрепата на всички спортни инициативи през изминалата година.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки