СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА - НЕПОБЕДИМАТА ТАЙБЕ ЮСЕИН (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наставникът на женския национален отбор по борба е треньор №1, грациите ни са отбор на годината

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА - НЕПОБЕДИМАТА ТАЙБЕ ЮСЕИН (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спортист №1 на България за 2018 година е световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин!

Нейният наставник, както и на целия ни женски национален отбор Петър Касабов, пък бе избран за треньор на годината, а призова тройка в анкетата при спортистите допълват Мирела Демирева и Александра Начева.

В допитването гласуваха 139 действащи спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии, включително Novsport.com.

Победителката в ежегодната класация спечели световната титла в бокса в категория до 62 килограма, а през настоящата година не загуби нито веднъж на тепиха!

За мен е огромно удоволствие, чест и привилегия да получа тази награда именно от Стефка Костадинова. Спортистите и националният отбор по борба са живо доказателство, че мечтите се сбъдват с упорство, трудолюбие и воля. Хенри Форд е казал „Неуспехът не трябва да ви плаши, той е възможност да почнете всичко от начало, но по-мъдро”. Аз го направих“, коментира 27-годишната ни състезателка по борба и изказа благодарности към личния си треньор Петър Касабов, към неговите помощници - Стоян Петков и Мариян Недков, след което благодари на Българската федерация по борба и на министерството на спорта в лицето на г-н Красен Кралев.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК.

Всички те повярваха в моите възможности и ми вдъхнаха кураж, когато имах нужда от него. Благ на семейството ми, че ме научи да преследвам целите си и ме изгради като силна личност“, посочи Юсеин. 

Отбор на годината стана националният ни ансамбъл по художествена гимнастика, а ето и всички наградени на церемонията:

Победители в 61-ото издание на анкетата "Спортист на годината 2018":

1. Тайбе Юсеин (борба) 1221 точки

2. Мирела Демирева (лека атлетика) 928

3. Александра Начева (лека атлетика) 707

4. Биляна Дудова (борба) 567

5. Стойка Петрова (бокс) 556

6. Кубрат Пулев (бокс) 526

7. Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон) 336

8. Кирил Милов (борба) 315

9. Катрин Тасева (художествена гимнастика) 261

10. Александра Жекова (сноуборд) 195

Спортист с увреждания на 2018 година:

Денислав Коджабашев (тенис на маса) 500

Отбор на 2018 година:

Национален ансамбъл (художествена гимнастика) 1070

Треньор на 2018 година:

Петър Касабов (борба)

Млад талант на 2018 година:

Христо Христов (вдигане на тежести)



Церемонията се проведе в зала "Арена Армеец" и бе проследена на живо от Novsport.com:

21:48 №1 Тайбе Юсеин е Спортист на годината!!!

21:46 №2 Мирела Демирева е втора.
Тя е носителка на сребърен медал от Европейското първенство по висок скок, трикратна носителка на сребърни медали в турнирите от Диамантената лига през сезона.

21:45 №3 Александра Начева е трета в класацията за спортист на годината.
Лекоатлетката ни с треньор Стойко Цонов стана шампионка в тройния скок на Младежките олимпийски игри /МОИ/ в Буенос Айрес, световна шампионка от първенството в Тампере /до 20 г./, европейска шампионка за девойки до 18 г. от Дьор и участва на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин.

 21:30 Петър Касабов е треньор на годината.
Благодаря на всички, които ни помогнаха. Специално на спортния министър Красен Кралев, защото каквото и да съм поискал, където и да съм поискал, всеки един лагер ми е бил осигурен. Благодаря и на съпругата ми, която ми дава спокойствие да работя и да ходя по тези лагери. Благодаря и на момичетата, защото съм труден характер и трудно ме издържат, но когато ме слушат – успехите са неминуеми. Те вече го знаят това. Благодаря на всички хора – колкото и да е трудно, не се отказвайте! Продължавайте да се борите и ще успеете“, заяви Касабов. 

21:25 №4 Четвърта е Биляна Дудова, грабнала сребърен медал от Световното първенство по борба в Будапеща, европейска шампионка от Каспийск и шампионка от Европейското първенство до 23 г. в Истанбул. Тя благодари на спортното министерство и на семейството си, както и на Валентин Йорданов. „Пожелавам на всички 2019 г. да е много по-успешна от тази и весели празници на всички“, допълни Дудова. 

 21:22 №5 Пета в класацията е Стойка Петрова, станала европейска шампионка по бокс тази година и взела сребърен медал от световното първенство. Тя благодари на спортния министър и пожела весело изкарване на предстоящите празници.

 21:15 Спортист с увреждания на 2018 г. е Денислав Коджабашев (тенис на маса).

21:11 №6 е боксьорът Кубрат Пулев.

 21:03 №7 Сестрите Габриела и Стефани Стоеви са седми в класацията за спортист на годината. Бадминтонистките благодариха на спортния министър и пожелаха успешна година на всички. 

 20:59 
Отбор на годината е националният ансамбъл по художествена гимнастика. Грациите ни печелят приза за трета поредна година и бяха наградени лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Те му благодариха, както и на правителството, за организираното световно първенство, редом с две други, а след това изказаха благодарности и на целия си екип, на треньорката си, на феновете, както и на шефката на федерацията Илиана Раева. 

 20:50 №8 Осми е борецът Кирил Милов, който изказа благодарности и пожела много здраве и по-малко контузии на всички през новата година.

20:44 №9 Девета е художествената гимнастичка Катрин Тасева. 

Благодаря на всички, аз съм от спортистите, които за първи път са тук. Искам да благодаря на своя треньор, а така също на премиера Бойко Борисов и на спортния министър Кралев, които помагат за финансирането ни, заедно с нашите спонсори“, заяви грацията ни.

 20:40 №10 Сноубордистката Александра Жекова заема десетата позиция в класацията за „Спортист на годината“.

За мен е истинска чест да бъда отличена сред най-добрите спортисти на България за 2018 година. Благодаря на моя екип, на семейството ми, на федерацията по ски и на министерството на младежта и спорта“, коментира чаровната Сани, която се просълзи и пожела на всички весели празници и успешна 2019 година.

20:31 Нина Николина открива церемонията с кавър на незабравимата българска песен "Лале ли си, зюмбюл ли си?", след което представя водещите - Орлин Павлов и неговия съфамилник Димитър.

 20:30 Начало!


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки