Тотнъм ликува в голямо дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Шпорите“ си осигуриха аванс преди реванша с Челси на „Стамфорд Бридж“

Тотнъм ликува в голямо дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тотнъм излъга Челси с 1:0 на „Уембли“ в първия мач от лондонския сблъсък на полуфиналите в турнира за Купата на Лигата. Хари Кейн (27-дузпа) реализира победния гол за "шпорите", които взеха аванс преди реванша и замечтаха за финал и първи трофей от над 10 години. За последно те ликуваха в същата тази надпревара през 2008 година - 2:1 срещу Челси на финала.

 

Мениджърът на домакините Маурисио Почетино залага на вратаря Пауло Гасанига, а в атака е голмайсторът Хари Кейн, подпомаган активно от Кристиан Ериксен, Деле Али и Хьон Мин Сон. Давинсон Санчес и Тоби Алдервайрелд пък са двойката централни защитници.

 

Наставникът на гостите Маурицио Сари пуска белгийската звезда Еден Азар на върха на атаката, подкрепян от Калъм Хъдсън-Одой, Вилиян и Рос Баркли. На вратата е Кепа Арисабалага, а в средата на терена действат Жоржиньо и Н’Голо Канте.

 

Началото на срещата бе динамично с атаки и към двете врати, но „шпорите“ първи имаха шанс да стигнат до гол. Още в 5-ата минута голмайсторът им Хари Кейн намери очертанията на вратата с акробатичен удар след центриране на Трипиър, но Кепа Арисабалага спаси. Лека полека играта се успокои и „сините“ владееха малко повече топката, а в защита действаха стабилно.

 

В 20-ата минута удар на Азар бе отразен от вратаря на домакините, а само три минути по-късно съдията Майкъл Оливър реши да използва системата ВАР. Хари Кейн беше изведен зад защитата на гостите и вратарят го препъна, а след преглеждане на ситуацията реферът посочи бялата точка, въпреки че имаше и съмнения за засада на нападателя, покрит все пак от Рюдигер. Потърпевшият Хари Кейн (27-дузпа) реализира от наказателния удар и даде преднина на домакините.

 

 

До края на времето футболистите на Маурицио Сари натиснаха мощно и гредите помогнаха на домакините. В 39-ата минута Маркос Алонсо центрира отляво и Канте засече топката, но я прати в гредата, която бе верен помощник на вратаря и малко преди почивката след шут на Хъдсън-Одой.

 

През втората част Хари Кейн продължи да бъде футболистът, който най-често тормози отбраната на Челси. „Сините“ отвърнаха с удари на Азар и Канте, но вратарят Газанига беше на мястото си.

 

 

В 65-ата минута Хари Кейн падна и се хвана за левия крак, но получи медицинска помощ и продължи игра. Педро се появи в игра за гостите, а Ерик Ламела за домакините. Играта се накъса с нарушения, а положенията за гол бяха рядкост. Пет минути преди края Азар центрира отдясно, а Газанига не успя да овладее топката, но и влезлият като резерва Оливие Жиру не успя да стигне до нея.

 

Реваншът е на 24 януари на „Стамфорд Бридж”.


СЪСТАВИТЕ:
 
 
Ливърпул избра новия мениджър

Фейенорд чака неустойка за Арне Слот

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки