ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА продаде Десподов в Серия А, вижте трансферната сума

В Италия разкриха колко ще получат „червените“ за голямата си звезда

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА продаде Десподов в Серия А, вижте трансферната сума

ЦСКА финализира трансфера на Кирил Десподов в елитния италиански отбор Каляри.

Нападателят днес ще премине медицински прегледи и ще подпише петгодишен договор със сардинците, съобщиха медиите на Апенините. Двата клуба са се споразумели за трансферна сума от 3 милиона евро плюс допълнителни бонуси при постигане на определени резултати.

Тимът от Сардиния заема 14-о място в Серия "А", като от началото на сезона има 4 победи, 9 равенства и 8 загуби.

Старши треньорът Роландо Маран настояваше за привличането на футболист, който умее да действа както по фланга, така и в предни позиции. В момента голмайстор на Каляри е Леонардо Паволети, който е отбелязал 7 от 19-те гола на отбора в шампионата.

В Италия припомниха, че в началото на кариерата си, още докато носеше екипа на Литекс, Десподов беше харесан от Лацио. В свои интервюта роденият в Кресна футболист неведнъж е изтъквал, че е фен на италианския футбол и ако трябва да избира, иска следващият му отбор да е от Серия "А".

През настоящия сезон Десподов има 8 гола и 6 асистенции в Първа лига. Освен това, той се разписа два пъти срещу Адмира Вакер в Лига Европа и реализира дебютното си попадение за националния отбор при победата над Кипър в София.

Кирил пропусна последната проверка на ЦСКА в срещу Виктория (Пилзен), като от клуба обясниха, че той е получил почивка, защото в предишните дни е тренирал на облекчен режим. Истината е обаче, че "червените" са предпочели да предпазят играча от евентуална контузия, която би могла да осуети продажбата му.

Досега в елита на италианския футбол са играли шестима българи - Николай Илиев (Болоня), Христо Стоичков (Парма), Валери Божинов (Лече, Парма и Фиорентина), Ивайло Чочев (Палермо), Александър Тонев (Фрозиноне и Кротоне), и Андрей Гълъбинов (Дженоа). Николай Михайлов не записа мач в Серия "А" с екипа на Верона, както и Марио Кирев, който преди 10 години сензационно парафира с Ювентус, но след това беше пращан под наем в различни отбори извън Италия.

В момента собственост на Фиорентина е младежкият национал Петко Христов, но клубът от Флоренция го преотстъпи до края на сезона на третодивизионния Тернана.

В Каляри има трима бразилци и трима хървати, а най-известното име в състава е Дарио Сърна. 36-годишният десен бек пристигна в тима миналото лято от Шахтьор (Донецк). Иначе голямата звезда е младият халф Николо Барела, който е оценяван на 30 млн. евро.

Следващият мач на сардинци в Серия "А" е домакинство на Аталанта на 3 февруари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки