Бивш президент на Барса излезе от затвора, ще гледа Ел Класико

Сандро Росел и още четирима души бяха обвинени в „пране на пари от огромен мащаб“ от близо 20 млн. евро

Бивш президент на Барса излезе от затвора, ще гледа Ел Класико

Бившият президент на Барселона Сандро Росел се очаква да присъства на трибуните на стадион „Сантиаго Бернабеу“ по време на дербито срещу Реал Мадрид в полуфиналния мач реванш за Купата на Краля, след като бе освободен от затвора, където се намира от май 2017 година, като делото срещу него за пране на пари ще продължи.

Росел, жена му и още четирима души бяха обвинени в „пране на пари от огромен мащаб“ от близо 20 млн. евро от 2006 насам, свързани с телевизионни права и спонсорство в Бразилия.

54-годишният бе задържан в ареста за повече от 20 месеца и в първото изслушване по делото в понеделник, адвокатите му възразиха, че той трябва да бъде пуснат на свобода, докато тече процеса срещу него.

"Националният съд се съгласи да освободи временно Сандро Росел и Жоан Бесоли – неговият съучастник“, заяви съдът в свое изявление. ,,Двамата обвинени трябва да се завърнат в затвора в края на деня на днешното изслушване, където те ще бъдат освободени“, се добавя в него.

Прокурорите в съда, намиращ се в столицата Мадрид, поискаха от бившият шеф на Барса да получи присъда от 11 години зад решетките и да бъде глобен с 59 млн. евро. Освобождаването му идва след като Росел, който бе президент на Барселона от 2010-2014, бе изправен пред съда във вторник. Той отхвърли обвиненията на прокурорите, като ги определи като пълни с „грешки и лъжи“.

Случаят с Росел датира от споразумение, подписано от Рикардо Тейшейра, бившият президент на Бразилската футболна конфедерация, през 2006 с компания, базирана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 приятелски срещи на Бразилия. Росел, който преди е живял и работил в Бразилия, където е подправял бизнес връзки, и жена му са получили близо 15 млн. евро в незаконни комисионни в техните банкови сметки като част от сделката.

Те прибрали 6.6 млн. евро, а 8.4 млн. евро са отишли при Тейшейра, споделят прокурори. Росел също така е заподозрян в получаването на около 5 млн. евро като част от сделката за спонсорство на Найк с бразилския национален отбор по футбол. В своята декларация, Росел каза: ,,Нямаше никакви комисионни, законни или незаконни. Имаше само плащане на моята компания“.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки