ИСТОРИЧЕСКО: Льоклер спечели първа квалификация в кариерата си

Болидите на Ферари тръгват първи в Бахрейн, следвани от тези на Мерцедес

 ИСТОРИЧЕСКО: Льоклер спечели първа квалификация в кариерата си
Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран При на Бахрейн.

Пилотът на Ферари подобри няколко пъти рекорда за най-бърза обиколка на трасето и в крайна сметка стигна до дебютен полпозишън с време 1:27.866 минути. 

След своя съотборник в неделната надпревара от втория кръг на Формула 1 ще тръгне Себастиян Фетел, а след това на стартовата решетка ще са пилотите на Мерцедес.

Трети е Люис Хамилтън, следван от Валтери Ботас, докато Макс Верстапен с Ред Бул оформя челната петица.

След първата част от квалификацията отпаднаха Кубица, Ръсел, Строл, Джовинаци и изненадващо Хюлкенберг с Рено след много силното си представяне в уикенда до момента.

Най-бърз в тази сесия беше Льоклер, следван от Фетел, който допусна грешка във втората си бърза обиколка. Разликата между тях бе 0.2 сек. Люис Хамилтън се нареди 3-и, но с изоставане от 0.7 сек.

Ботас беше 5-и на цяла 1 секунда. Пред него се нареди Норис с Макларън. Ландо и Ромен Грожан едва не се сблъскаха, като британецът настигна бавно движещия се пилот на Хаас в края на обиколката си. Стюардите обявиха, че ще разследват случилото се.

Във втората част най-бърз беше Льоклер, който изпревари с половин секунда Хамилтън и с 0.7 сек Ботас. Магнусен каза по радиото, че Валтери го е блокирал в бързата му обиколка.

Фетел допусна грешка в първия си опит и бе едва 6-и след него. Той се оплака, че позицията му на пистата е била възможно най-лошата.

Така Себастиан трябваше отново да излезе на пистата. Пилотите на Ред Бул също се появиха за нови бързи турове. Фетел се доближи на 3 десети от съотборника си и зае 2-ото място.

От квалификацията след този сегмент отпаднаха Квят, Перес, Албон, Рикиардо и Гасли. Пилотът на Ред Бул за второ поредно състезание не достигна до 3-ата част на квалификацията. Пиер се оплака от проблеми с баланса.

В третата част при първите опити Льоклер записа най-добро време от 1:27.958 мин. Той остави зад себе си Хамилтън на 0.232 сек и Ботас на 0.377 сек. Следваше Магнусен на 8 десети, пише clubs1.bg.

Фетел имаше право само на 1 обиколка, след като използва един комплект гуми повече в Q2. В нея Фетел изостана на 0.3 сек от съотборника си и зае второто място. Първото остана за Шарл, който подобри още времето си и записа 1:27.866 мин. Хамилтън и Ботас заеха местата на втора редица.

Пети се нареди Макс Верстапен на 0.886 сек. Холандецът бе само с 5 хилядни по-бърз от Кевин Магнусен с Хаас. Топ 10 допълниха Карлос Сайнц, Ромен Грожан, Кими Райконен и Ландо Норис.
ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки