Балкан се върна към победите

Ботевградчани надвиха Спартак (Плевен) с цели 13 точки

Балкан се върна към победите

 Балкан (Ботевград) се отърси от загубата от Левски Лукойл и се върна на победния път, а това се случи след успех у дома срещу Спартак (Плевен) със 108:95. За вицешампионите това бе четиринадесета победа в двадесет и един мача от редовния сезон, докато плевенчани записаха единадесето поражение в двадесет мача. 

Ботевградчани бяха начело през почти цялата първа четвърт в “Арена Ботевград”, а след нейния край имаха седем точки аванс - 23:16. Домакините вдигнаха оборотите през втория период и бързо прехвърлиха десетте точки разлика, като най-голямата дистанция между двата тима в тези 10 минути бе 17 точки при 45:28. Гостите все пак се върнаха, за да намалят до 48:40 на полувремето. В третата четвърт балканци нанизаха 30 точки, откъсвайки се на 78:64, а в оставащата десетка удържаха лидерството, за да спечелят със 108:95.

Брендън Браун с 24 точки и Микейл Хопкинс с 21 бяха най-резултатни за Балкан, докато Константин Коев с 23 и Цветослав Острев с 22 вкараха най-много за Спартак. За гостите Коев и Лилов играха по пълни 40 минути, като Лилов отбеляза 17 точки, но стреля 6/17 от игра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки