Куартараро спечели втори полпозишън в MotoGP

Французинът победи лидерът в генералното класиране Марк Маркес с 0.015 сек

Куартараро спечели втори полпозишън в MotoGP

Французинът Фабио Куартараро победи лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес в квалификацията за Гран При на Каталуня с 0.015 сек. Това е втори полпозишън за дебютанта в кралския клас този сезон.

 
След първите обиколки в квалификацията Куартараро и съотборникът му в сателитния тим на Yamaha Франко Морбидели заемаха първите две места, въпреки че на сутрешната тренировка на пистата "Каталуня" Морбидели претърпя тежък инцидент.
 
Маверик Винялес от Yamaha и Маркес разделиха двамата пилоти в хода на Q2, но при последната си летяща обиколка Маркес достигна лимита си и спаси падане, което се отрази на времето му и той бе принуден да се задоволи с второто място.
 
Трето място спечели Винялес, следван от Морбидели и ветерана в шампионата Валентино Роси. Андреа Довициозо завърши като най-бързият пилот на Ducati на шесто място, пред съотборника си Данило Петручи, който претърпя падане на петия завой от трасето.
 
Алекс Ринс със Suzuki бе най-бърз в третата тренировка и демонстрираше добро темпо, докато не падна с мотора си на острия десети завой само три минути преди края на квалификацията и остана едва осми. Топ 10 допълват Кал Кръчлоу със сателитна Honda и съотборника на Маркес - Хорхе Лоренсо.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки