Треньорът на Титоград: ЦСКА е един от шестте най-силни отбора на Балканите

"Това, че Люпко Петрович работи за клуба, казва всичко за тях"

Треньорът на Титоград: ЦСКА е един от шестте най-силни отбора на Балканите

Треньорът на Титоград Драголюб Джуретич даде обширно интервю пред "Тема Спорт" преди двубоите с ЦСКА от първия Квалификационен кръг за Лига Европа. Първата среща е на "Армията" на 9 юли (вторник) от 20:30 часа, а реваншът в Подгорица е на 16 юли. Наставникът на черногорците за пореден път натърти, че "червените" са абсолютният фаворит в сблъсъка.

 
- Г-н Джуретич, готов ли е Титоград за първия двубой с ЦСКА, Който е само след няколко дни?
 
- Ние за разлика от ЦСКА нямахме подготвителен лагер. През цялото време тренирахме на базата си. Изиграхме само две контроли, а те до момента имат пет, като им предстои и още една. Така че не сме в някаква оптимална форма за тези мачове. Отделно, напуснаха ни през лятото цели 9 играчи от миналия сезон, като повечето бяха титуляри. Вратарят Люлянович, защитниците Бакрач, Ойданович, Радулович и Дедич, най-добрият ни нападател Павичевич, както и партньорът му Шекулич си тръгнаха, а Банович предпочете да отиде на проби в Триглав. Привлякохме само двама нови - нападателя Радомир Джалович и нигерийския защитник Аджана Чинеду.
 
- Те ще могат ли да играят срещу ЦСКА?
 
- Джалович сос сигурност. На другия уреждаме документиуите и вярвам, че всичко ще е наред. Но едва ли ще играе. Изостанал е с подготовката. Джалович е много класен и опитен нападател. Радвам се, че дойде при нас. Той без значение от възрастта (б.а. - 36 години) работи много и се отнася изключително професионално. Реалнотой е моята дясна ръка на терена. За всеки е чест да работи с такъв тип играч. Класен фупболист и личност. Той ще помага много на младите ни играчи. Имаме доста фугболисти на възраст между 16 и 19 години. Отборът ни е много млад и тепърва ще се формира.
 
- На няколко пъти казвахте, че ЦСКА е големият фаворит, продължавате ли да стоите зад това вваше убеждение?
 
- Нищо не се е променило. ЦСКА В този момент за мен е сред шестте най-силни отбора в региона. Мисля, че ЦСКА има шанс да стигне дори до групите на Лига Ееропа. Разполага със силен отбор. Но това не означава, че сме се предали. Ние ще дадем Всичко от себе си, за да изиграем два добри двубоя. А какво ще стане, ще видим. Ще се опитаме да ги изненадаме.
 
- Успяхте ли да гледате някои от мачовете на ЦСКА?
 
- Да, гледах контролите с Ференцварош и Шахтьор. Сега предстои да гледам и последната с Ред Бул Залцбург. Те само затвърдиха впечатленията ми, че са класен противник. Имат и добра височина в състава.
 
- Кои играчи ви направиха най-силно впечатление?
 
- Малко ми е трудно с имената, но ще ги опиша. Отпред централният нападател, с бялото на косата, той е доста добър (б.а. - Визира Али Соу). Португалецът, който играе зад нападателя, също е на Високо ниво (б.а. - Тиаго). Двамата централни защитници имат височина и стабилност (б.а. - най-вероятно има предвид ЧорбаджийсКки и Гълъбов). Вратарят (б.а. - Черниаускас) е стабилен. Пак казвам, това е един от шестте най-силни отбора в региона. Силни са и като единици, и като колектив.
 
- На резервната скамейка седи познато име за Балканите - ЛюпКо Петрович...
 
- Това само по себе си говори за какъв клуб става Въпрос. Щом той работи за тях, значи нещата са сериозни. Това подсказва и каков е бюджетът на ЦСКА. Може би е 10 пъти по-голям от нашия. Ние сме скромен отбор, който ще се бори и ще дава всичко от себе си. Все пак прякорът ни е "романтиците".
 
- Титоград, под името Младост Подгорица, вече е отпадал от български отбор - от Лудогорец за Шампионската лига. Вие срещали ли сте български играчи, треньори или отбори в кариерата си?
 
- Не, никога не съм. Иначе знам за тези мачове с Лудогорец, но тогава не бях в клуба. Във фугбола миналото не играе. Пак ви казвам, ЦСКА ми харесва много като отбор. Компактни са, дисциплинирани, технични. Щом Люпко е съветник там, организацията е на ниво. Ние ще се опитаме да ги изненадаме, но те си остават големият фаворит.
 
- Какво ще търсите в първия мач?
 
- На първо време ще се опитаме да запазим вратата си суха. Ще е много трудно. Ще се опитаме и да вкараме, за да имаме шансове за реванша. Българският клубен футбол напредва в последните години, и то много. Клубовете ви инвестират много в базите си и в отборите.
 
- Но на национално ниво не успяхме да ви победим в София в евроквалификацията през март - 1:1...
 
- Вие в клубовете си залагате на много чужденци, докато при нас се развиват повече младите местни играчи. Мисля, че тогава България неуспя да събере най-добрия си отбор. Имаше класни футболисти, които не бяха повикани. Аз мога да говоря и с имена, защото следях нещата тогава, но все пак това са неща, касаещи футболните съюзи, и не е моя работа. Това са политики на ръководствата и не трябва да се бъркаме.
 
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки