Хамилтън спечели квалификацията, кошмар за Ферари в Германия

Себастиан Фетел ще стартира от последна позиция заради проблем с турбото

Хамилтън спечели квалификацията, кошмар за Ферари в Германия

Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Германия, 11-ти кръг от сезона във Формула 1. До него от първа редица ще стартира Макс Верстапен (Ред Бул). Трети и четвърти се наредиха Валтери Ботас и Пиер Гасли.

 
Квалификацията се превърна в кошмар за Ферари. Първо Себастиан Фетел получи повреда в болида и изобщо не можа да кара и ще потегли от последна позиция. След това технически проблем извади и Шарл Льоклер от борбата. Той все пак беше стигнал до Q3, което му осигури десетата позиция.
 
Още в първата част на клвалификацията Себастиан Фетел се обади по радиото, че е загубил мощност в загряващата си обиколка. Инструкцията бе да намали. Германецът се прибра в бокса. След броени минути той излезе от кокпита и свали каската, без изобщо да получи шанс да кара в сесията. От Ферари казаха, че проблемът е свързан с турбото.
 
В зоната на отпадащите останаха Антонио Джовинаци, Алекс Албон, Кубица и Ръсел. Пилотът на Алфа Ромео даде десето време, а под чертата мина Ландо Норис.
 
Във Q2 Верстапен се оплака, че е загубил мощност на правата. От Ред Бул веднага го прибраха в бокса. Междувременно съотборникът му Пиер Гасли даде трето време. Под чертата останаха Нико Хюлкенберг, Данил Квят, Даниел Рикиардо, Ланс Строл и Верстапен.
 
Макс се върна бързо на трасето и даде четвърто време, но отново имаше проблеми с турбото.
 
Строл и Квят не успяха да подобрят постиженията си за разлика от Хюлкенберг. Пилотът на Рено се класира в топ 10, но съотборникът му не продължи.
 
В решителната част за разпределение местата на първите пет редици всички вече бяха с гуми софт.
 
Около автомобила на Шарл Льоклер имаше сериозно суетене, навеждащо на мисълта, че има проблем и с второто Ферари Докато той си бе в бокса, на пистата Хамилтън записа 1:11.767 мин. Ботас бе на 0,455 сек, а Верстапен бе по-бърз от финландеца, но на 0,346 сек зад Люис. Междувременно кошмарът на Ферари бе тотален – Льоклер слезе от колата, поздрави механиците си и се прибра.
 
На четвърто място бе Гасли, следван от Грожан и Сайнц. Перес, Райконен и Хюлкенберг още нямаха времена. Докато те правеха първите си серии, останалите (с изключение на Льоклер) излязоха за следващи бързи обиколки.
 
В крайна сметка Хамилтън взе първата позиция. Ботас не успя да изпревари Верстапен и остана трети. До финландеца се нареди Гасли, а Кими Райконен взе пето място за Алфа Ромео.
 
Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки