Деян Лозев: Ще бъде голям по­дарък за града, ако елиминира­ме ЦСКА

"Готови сме и за дузпи, Стамен Белчев ми беше треньор още като дете"

Деян Лозев: Ще бъде голям по­дарък за града, ако елиминира­ме ЦСКА

Крилото на Арда Деян Лоз­ев (26 г.) даде интервю за "Тема Спорт" преди двубои­те с ЦСКА за купата и пър­венството през тази седми­ца. Хасковлията говори за двете битки с армейците и работата със Стамен Бел­чев, който му е бил треньор на 4 пъти. Преди 2 месеца Лозев получи и дебютна по­виквателна за националния отбор - за евроквалификациите с Черна гора и Англия, макар и да не записа уча­стие.

Лозев се наложи като ос­новна фигура в Арда, след ка­то беше привлечен през ля­тото на 2018-а. Той е изпол­зван най-често по десния фланг на атаката, като се отличава с бързина, дрибъл и усет към извеждащите пода­вания. В елита този сезон е записал 17 мача, 1 гол и 5 асистенции.


Деяне, смяташ ли, че може­те да спрете ЦСКА и за купа­та, и в първенството?
-Да, защо не. За купата изли­заме с целта да ги отстраним. Всеки футболист трябва да обича тези мачове. Смятам, че особено пред нашата публи­ка в Кърджали е необходимо да играем на върха на възможно­стите си. Ще бъде голям по­дарък за града, ако елиминира­ме ЦСКА.

В първия ви двубой с тях през сезона паднахте с 2:3, се­га отново ли ще подходите офанзивно?
- Онзи мач беше на "Армия­та" и нямаше какво да губим. Сега ще е съвсем различно. То­гава сезонът тъкмо започва­ше, а ние бяхме напълно нов отбор. В изминалия период обаче се сработихме, вече се разбираме по-добре на терена и смятам, че ще ги затрудним доста повече.

Тогава ти асистира за гола на Ради Василев за 1:1...
- Това не е от голямо значе­ние, важното е след мача да сме доволни.

Какви са впечатленията mu от ЦСКА? Има ли нещо конкретно, за което трябва да внимавате?
- Разбира се, набелязали сме силните и слабите им страни, но ги коментираме само вът­ре в отбора. ЦСКА е много до­бър и опасен тим. Има доста играчи, които могат да се раз­пишат, така че трябва да сме много внимателни с всички. Смятам обаче, че сме способни да постигнем успех, ако запа­зим концентрация през цялата среща.

Тренирате ли дузпи?
- Готови сме за всякакви ва­рианти - без значение дали играем 90 или 120 минути, или пък се стигне до изпълнение на дузпи. Вярваме, че можем да отстраним ЦСКА.

Кое свое качество би опре­делил като най-силно - бързи­ната, дрибъла или нещо дру­го?
- О, не, това е работа на треньора да каже. Не мога да си давам сам оценки. Просто се старая винаги да играя на върха на възможностите си.

На коя позиция предпочиташ да играеш - крило или бек?
-Аз съм флангови футболист и няма голямо значение дали съм крило или краен бранител. Напоследък по-често играя в атака, но няма проблем и да съм с по-дефанзивни функции.

Когато получи повиква­телната от националния от­бор, Стамен Белчев заяви, че заслужено си стигнал до се­лекцията. Тогава той каза, че си отбелязал много сериозно израстване - на какво се дъл­жи то?
- На страшно много труд както в редовните трениров­ки, така и с допълнителни за­нимания. Няма друг ключ, освен да си постоянен в работата си. Благодаря на треньора за оценката, надявам се, че ще продължа да я защитавам през целия сезон.

Как прие повиквателната?
- Първо, като разбрах, бях малко шокиран и едва след то­ва се зарадвах. Много съм щастлив, че трудът ми през годините се отплати по този начин. Надявам се през 2020-а отново да заслужа повиква­телна.

Преди настоящия шампио­нат ти имаше скромен опит в елита - един сезон с Хасково (2014/15 г.), в който изпаднах­те. През останалото време си играл във Втора лига. Има­ло ли е момент, в който ти се е искало да се откажеш?
- Пътят ми във футбола не е бил гладък, но не се е стигало чак дотам да мисля за отказва­не. Винаги съм искал да успея и се радвам, че отново играя в елита и дори стигнах до на­ционалния отбор.

Разкажи повече за първите си стъпки във футбола...
- Започнах да играя първо в школата на родния Хасково. Като юноша бях също и в Сли­вен и за кратко в Берое. После преминах в Любимец (б.р. -през 2011 г.), където започнах да играя и в професионалния футбол във Втора лига. След това преминах през Хасково, Дунав и Поморие, преди да подпиша с Арда.

От колко време се познава­те със Стамен Белчев?
- Много отдавна. Той ми бе­ше треньор още като дете в Хасково. После ме привлече в Любимец, оттам отидохме пак в Хасково и сега сме в Арда. Така на практика сме за чет­върти път в един отбор с не­го. С Белчев се работи доста добре, удоволствие е да ми бъ­де треньор.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки