Сензациите в пресата: Глоби за четвъртото място на ЦСКА

И още: Цената на Мъри е 80 000 евро, Карвальо стана непродаваем, Бадема иска в чужбина, Славия напира за Милен Василев

Сензациите в пресата: Глоби за четвъртото място на ЦСКА
Сензациите в пресата днес, 12 декември (сряда), 2012 година:

24 часа: Глоби за четвъртото място на „червените”

Сериозни глоби ще има в ЦСКА заради четвъртото място на полусезона в „А" гру­па. Треньорското ръко­водство обаче ще бъде за­пазено.

До няколко дни Стойчо Младенов трябва да даде отчет за свършеното и да се вземе решение за бъде­щето.

Мишел Платини един­ствен не се съобрази с ре­шението за съкратена ва­канция и вчера си е зами­нал за Бразилия.

„Това бе едно непрофе­сионално решение, че ако спечелим мача с „Локо" (Сф), четирима-петима ще получат почивка. И билетите им бяха купени. При това положение как­во да направиш. А трябва­ше да свърши сезонът, да направим един банкет и след това да се разделим. То момчето какво да на­прави", коментира изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев.

Стойчо Младенов обаче е категоричен, че лично е обяснил на чужденците, че не трябва да си тръгват. Вчера администраторът Кирил Костов пък презаверяваше билетите на останалите, които тряб­ваше да си тръгнат.

Труд:  Цената на Стоилов – 80 000 евро

Трансферната цена на Станимир Стоилов е 80 хи­ляди евро. Толкова трябва да плати, клуб, който иска да откупи елитния треньор от „Ботев" (Пд). Сумата е вписана в контракта на Мъри с „канарчетата".

Като се добави ДДС, па­рите стават 96 хиляди евро. Така дефакто новото бъдеще на Стоилов не ли­шава например Левски от възможността да гради бъдеще с Мъри. Само че ще трябва и чрез плащане на 1/4 от трансферната стойност на резервата Жоао Силва клубът да до­каже, че наистина иска треньорът да се върне у до­ма.

В договора на Стоилов са вписани и солидни 6-цифрени суми в левове като бонуси при класиране за евротурнирите, спечелва­не на купа или титла. Пре­миите обаче са за целия треньорски екип, не само за Мъри.
 
Тема Спорт: Карвальо стана непродаваем

Левски поиска грандиозна сума за голмайстора си Базил де Карвальо. Ръководството на сините е оценило напада­теля на цели 700 хиляди евро. Цената на практика ще нап­рави сенегалеца непродаваем. Така почти сигурно той ще изкара края на кариерата си на "Герена".

Закованата от сините су­ма ще откаже всички кандида­ти за правата на тарана. Припомняме, че към него има­ше интерес от закъсалия Ис­танбул ББ. Освен от клуба, в който играят бившите фут­болисти на Литекс Том и До­ка, той бе следен и от още ня­колко турски отбора. Пред- вид исканата от Левски сума обаче почти сигурно няма да се стигне дори и до конкрет­на оферта.

С оглед представянето на футболиста с екипа на Левски през есенния полусезон апети­тите на доста тимове към Карвальо не са изненадващи. Предвид факта, че Базил е на 32 години обаче едва ли някой би заделил толкова пари, за да го привлече в състава си. До момента сенегалецът е ос­новна част от състава на Илиан Илиев. Той е записал об­що 15 мача със синия екип, в които е отбелязал 13 гола. Ос­вен с попаденията си напада­телят се е отличил и с цели четири асистенции.

Тема Спорт: Гъргоров иска в чужбина

Капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров се надява да продължи кариерата си в чужбина, разбра "Тема Спорт". Това е причината той все още да не е преподписал договора си със зелени­те.

Настоящият контракт на 31-годишния футболист с клу­ба изтича през лятото. Ин­терес към Бадема има от ня­колко клуба от чужбина. Желанието на нападателя е да не се прибързва с новия му до­говор, за да може, ако при­стигне добро предложение, да го разгледа. През лятото интерес към Гъргоров имаше от австрий­ския Залцбург. Тогава обаче ръководството на зелените реши, че ще е по-добре той да остане и да помогне на клуба в евротурнирите.

Треньорът Ивайло Петев също много се надява капита­нът на орлите да остане в клуба, тъй като около него бе изграден целия облик в пред­ни позиции. Специалистът много харесва играта без ти­пичен нападател и затова ис­ка да задържи голмайстора си на всяка цена. Бадема се пре­върна в неизменен титулярза зелените, откакто е в ти­ма. За момента той е водещ реализатор на орлите през този сезон с шест гола.

Очаква се до края на месе­ца Бадема да вземе решение дали ще продължи кариерата си зад граница, или ще подно­ви контракта си с Лудогорец.

Освен него с изтичащи до­говори са още Станислав Ген­чев, Урош Голубович и Алек­сандър Барт. Шефовете вече са провели разговори с игра­чите и са си стиснали ръце­те. При опорния халф Стани­слав Генчев ситуацията е малко по-различна, тъй като той има клауза, която авто­матично ще продължи договора му за още една година и половина. Зелените планират да подновят договорите им до края на годината.
 
Тема Спорт: И Славия иска Милен Василев

Славия проявява серио­зен интерес към бив­шия футболист на Миньор Перник Милен Васи­лев, разбра "Тема Спорт". Новината бе потвърдена и от боса на белите Венцес­лав Стефанов. Както е из­вестно, крилото разтрог­на договора си с чуковете по вина на клуба заради не­изплатени заплати. Васи­лев е в плановете за селек­ция още на Левски и Локо­мотив София.

"Аз го харесвам много. Добър футболист е, има ка­чества. Но доколкото знам, има вариант и за Левски. Негово право е да избере къ- де ще продължи кариерата си. Добре дошъл е при нас", коментира Стефанов. Поч­ти сигурно обаче Милен Ва­силев ще избере предложе­нието от „Герена". 

Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки