Сензациите в пресата днес: ЦСКА взима най-добрия в Египет

Коце Стоянов отива в Черноморец или Ботев, Мениджърът на Тиеро чака 90 000 евро от ЦСКА

Сензациите в пресата днес: ЦСКА взима най-добрия в Египет

ЦСКА е получил предложение от мениджъри да привлече под наем египтянина Махмуд Абдел Шикабала, пише "Тема Спорт". В момента 26-годишният халф играе като преотстъпен в деветия в лигата на ОАЕ Ал Васъл.

 

Той е собственост на египетския Замалек. Определян е от медиите в родината си като най-добрия играч на африканската страна. Още през зимата се заговори, че армейците искат да го привлекат, но тогава той бе оценяван на около 4 милиона евро.

 

Клубове като Болтън и Андерлехт също проявяваха интерес към Шикабала и предложиха съответно по 2 и 2.5 милиона евро на Замалек. Египтяните обаче твърдо отхвърлиха и двете предложения.

 
Важно е да се уточни обаче, че той е предложен на ЦСКА за наем, а не за закупуване. Ръководството на червените ще уведоми Миодраг Йешич за предложението, но до трансфер е малко вероятно да се стигне.
 
Спортният  директор на армейците Паро Никодимов на няколко пъти спомена, че повече нови играчи няма да се взимат. Точно затова бяха отхвърлени предложенията за Маркиньос и словенеца Елведин Джинич.
ЦСКА опитва да убеди Костадин Стоянов да играе под наем в друг отбор от А група през пролетния полусезон. Първият вариант е Черноморец Бургас. Със задачата да мотивира защитника да премине в тима, ръководен от Димитър Димитров-Херо, се е заел Драголюб Симонович, който пристигна вчера в базата на ЦСКА в Нови Сад. Дуци изгледа тренировката на червените, а след това проведе разговори с Миодраг Йешич и Костадин Стоянов.
 
Симонович е човекът, който откри и наложи Стоянов в "А" група. Той го привлече в Сливен и под негово ръководство защитникът се превърна в един от най-добрите на поста си у нас. Йешич обаче на този етап Йешич обаче на този етап няма намерение да разчита на него, защото не е доволен от някои неща, случили се по време на първия лагер в Турция. Според Дуци именно Черноморец е най-добрата възможност за Костадин Стоянов, тъй като в Бургас той ще има възможност да работи с доказан специалист като Димитър Димитров-Херо и престоят там може да му се отрази ползотворно, като му помогне да си върне игровия ритъм и формата, в която бе преди година и половина. Ако самият Стоянов и Черноморец приемат подобна развръзка, то ЦСКА ще плаща по-голяма част от заплатата на футболиста.
 
Търговският директор Георги Павлов пък е предложил друга опция - пращането на Стоянов под наем в Ботев Враца. Това обаче е почти невъзможно да стане поради нежеланието на бранителя да играе за този тим.
 
До края на тази седмица ЦСКА трябва да изчисти задълженията си към Павел Дочев. Това бе планирано да се случи в понеделник, но двете страни са се разбрали плащането на сумата от 200 000 лева да бъде отложено за петък. Дотогава ще е ясно и дали Стойчо Младенов ще склони да получи дължимите му заплати и да не претендира за компенсация или ще се стигне до дело.
Португалецът Карлос Конклавес, мениджър на Уилям Тиеро, си търси 90 000 евро от ЦСКА. Сумата е ко-мисиона по привличането на полузащитника от Академика Коимбра през лятото на 2010 година. Тиеро бе взет на "Армията" по предложение на Емил Костадинов. В момента халфът играе за елитния португалски тим Жил Висенте, намиращ се 13-о място в класирането. Тиеро обаче има само 4 мача през сезона, което е поредното доказателство за "класата" му и селекционните умения на Емил Костадинов, довел в ЦСКА и друг подобен футболист - Ненад Настич.
 
Интересно е да се отбележи, че малко преди да бъде освободен от поста си в ЦСКА, Емил Костадинов е гарантирал пред собствениците, че агентът на Тиеро няма да си търси парите от клуба, тъй като клиентът му не е успял да се наложи в състава. Оказа се обаче, че това съвсем не е така. Мениджърът Карлос Конклавес си иска парите, а обещание то на Костадинов не е изпълнено. Емил поел ангажимент и да убеди Павел Дочев да намали финансовите си претенции към клуба. И тук обаче се е провалил и не е свършил нищо. Костадинов е поел тази задачи, след като клубът е изчистил всичките си задължения към него. Друг е въпросът с какво този "велик ръководител" е заслужил с работата си в ЦСКА и един лев.
 
Най-голямата глупост е, че при всички тези "заслуги" ЦСКА иска да върне Костадинов в клуба заради добрите му отношения с Боби Михайлов. От "Армията" се надяват контактите на Коща с президента на БФС да помогнат при ли-цензирането, по което има да се правят сериозни плащания. А това си е поредната заблуда. И то голяма. Само този, който не познава Емил Костадинов, може да живее с илюзията, че той може да свърши нещо значимо за ЦСКА в ролята си на ръководител. Доказателствата за това са прекалено много и не е нужно изобщо да бъдат припомняни. Може да се спомене само, че той три пъти е гонен от клуба заради "добре свършена работа". И сега пак искат да го връщат!?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки