Михаил Мадански: Изгониха ни двама, но пак победихме

Михаил Мадански е треньор на Миньор при историческата победа над Левски с 2:1 в Перник, постигната с девет души. Десет години по-късно Мадански прие поканата на "7 дни спорт" да припомни бурните събития от онзи двубой.

Михаил Мадански: Изгониха ни двама, но пак победихме

Михаил Мадански е треньор на Миньор при историческата победа над Левски с 2:1 в Перник, постигната с девет души. Десет години по-късно Мадански прие поканата на "7 дни спорт" да припомни бурните събития от онзи двубой.

- Г-н Мадански, каква беше атмосферата преди мача?
- В Левски тъкмо беше извършена треньорска смяна и Михаил Вълчев беше заел мястото на Стефан Грозданов. С Мишо сме колеги от НСА и добри приятели и може би това даде повод да се пускат слухове, че едва ли не сме щели да им легнем. Говореше се, че уж искали да пробият наши футболисти. След това тръгна слух, че Литекс са ни обещали много пари, ако спрем Левски. Във всичко това нямаше нищо вярно. Тогава Миньор имаше много силни футболисти - Електричката, Тони Евтимов, Иво Паргов, Караканов, Папарков... Знаех, че сме способни на всичко.

- Как мина самият мач?
- Всичко почна много лошо за нас. Още в началото реферът Антон Гецов изгони Паргов и останахме с десет души. Малко преди почивката Гонзо вкара гол с глава и Левски поведе с 1:0. Нещата изглеждаха зле, но аз имах предчувствие, че може да се случи и нещо друго. Точно тогава се намеси публиката, настана такава неистова подкрепа, каквато рядко може да се види. Момчетата се окуражиха, натиснахме и Георги Кьосев изравни - 1:1. Тъкмо се зарадвахме, когато последва втори червен картон и изгониха Янакиев. Останахме девет срещу единадесет. Никой обаче не мислеше да се предава. При една наша атака беше отсъдена дузпа и Здравко Лазаров я вкара - 2:1.

- Последните минути очевидно са били много инфарктни?
- Жестоко опълчение беше! 10 минути преди края Левски също останаха с човек по-малко за червен картон на Иван Василев-Сусето. Реферът отсъди 5-6 минути продължение. Накрая чак и вратарят на Левски Димитър Иванков излезе да вкарва гол. При последната им атака нашите изчистиха топката напред и тя попадна в цетъра при Иво Банкин. Иванков беше още в нашата половина и Банкин щеше да вкара трети гол за Миньор. В този момент обаче съдията даде край на мача!

- След това имаше скандали?
- Съжалявам, че тогава се изпокарахме с президента на Левски Томас Лафчис - човек, когото винаги съм уважавал. Гледай, какви глупости... Иначе от този мач тръгнахме нагоре, спечелихме 4-5 победи и завършихме в шестицата.

- Какво очаквате от днешния мач на Миньор с Левски?
- Далеч съм от мисълта, че Левски ще подцени Миньор. Всичко може да се случи, в клуба от Перник се работи сериозно. Не бих се учудил, ако Миньор победи.

Марек помоли Перник да тренира на Стадиона на мира

Общинарите в Перник ще решават каква да е цената за ползване на сесия утре

Коматево посреща финала за Купата на Аматьорската футболна лига

Верея и Миньор ще спорят за отличието

Стойчо Стоев: Миньор Перник ми помогна много

Един състав винаги има нужда от но­ви лица, имаме набелязани футболисти и вече водим разговори с тях, заяви Стоев

Общинският съвет в Перник прекрати концесията на Миньор 1919 за стадион "Звезда"

Футболният клуб не превеждал договорените 10 000 лева на година и не създал работни места

Миньор (Перник) също на финал за Купата на аматьорската лига

"Чуковете" ще спорят с Верея за отличието

Миньор смаза Велбъжд с 6:1 за най-убедителната си победа през сезона

Капитанът Томислав Павлов вкара хеттрик само за 8-9 минути в края

Почина бившият футболист и треньор на Миньор Живко Карадалиев

Като треньор е водил отборите на Миньор, Пирин и Металург

Наказаха Миньор Перник с лишаване от домакинство

Наказанието ще бъде изтърпяно на двубоя срещу Велбъжд Кюстендил, който е на 6 април

Фенове на Миньор сътвориха поредния екшън в Перник

Тези, които отговарят за носилката - Готвачо и Пожаро, също са налетели към пейката на гостите, споделиха очевидци за Novsport.com

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки