Йешич: С вяра и без страх ЦСКА ще бие Фулъм

Едва ли има човек, който не си спомня паметната българския футбол дата 23 август 2005 година. На този ден ЦСКА победи евро­пейския шампион Ливърпул с 1:0 на неговия „Анфийлд", а голът бе дело на Вальо Илиев. Начело на червените тогава бе Миодраг Йешич

Йешич: С вяра и без страх ЦСКА ще бие Фулъм

Едва ли има човек, който не си спомня паметната българския футбол дата 23 август 2005 година. На този ден ЦСКА победи евро­пейския шампион Ливърпул с 1:0 на неговия „Анфийлд", а голът бе дело на Вальо Илиев. Начело на червените тогава бе Миодраг Йешич.

 
Генерала е последният тре­ньор, с когото български от­бор побеждава английски тим. Преди него остава са­мо легендата Паро Никодимов с три победи и две от­странявания - Ливърпул и Нотингам. Няколко месеца по-късно Йешич се изправи в груповата фаза на Купата на УЕФА и срещу Рой Ходжсън, който по онова време бе на­чело на Викинг. Сега британ­ският специалист идва у нас с Фулъм. За това как се по­беждава английски отбор и за срещата си с Ходжсън, го­вори Йешич, който в момен­та е начело на либийския Ал Итихад Триполи, пред «Тема Спорт" вчера.
 
„Рой Ходжсън е отличен специалист. Сега той има много по-силен отбор, от­колкото когато бе начело на Викинг. На ЦСКА ще му е по-трудно срещу Фулъм, откол­кото на нас срещу Викинг, но с вяра и без страх армейци­те могат да победят. Очаквам интересен мач. Публиката опре­делено има как­во да види. Вярвам, че стадионът ще е препълнен. Пожелавам ус­пех на ЦСКА и на феновете", бяха първите думи на сръб­ския специалист.
 
.Рой е истински джентъл­мен. Има страхотни каче­ства. Ценя го много и като човек, и като треньор", продължи Йешич разсъжде­нията си за мениджъра на Фулъм.
 
„Тогава имахме отличен тим и играчи, каквито впро­чем има и сегашната генера­ция на ЦСКА. Пред Любослав Пенев има голямо бъдеще. Срещу Ливърпул вярвахме силно в победата и не се уплашихме. С победите по-късно над Леверкузен показахме, че успехът ни над Ливърпул не е бил случа­ен. Сега с победата над Динамо Москва ЦСКА пак показа, че в тази игра няма нищо слу­чайно, а има само зако­номерности", заяви Ге­нерала за това има ли спе­циална рецепта, по която се побеждават англичани.
 
„Тогава в групите на УЕФА не ни достига един гол в Мо­нако. Дано сега ЦСКА го вка­ра. Има реален шанс черве­ните да излязат от групата и да играят и напролет в Ли­га Европа", завърши Миодраг Йешич.
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки