Рали "България" стартира на 5-и юли

Тазгодишната надпревара ще бъде съставена от 13 скоростни отсечки в два състезателни дни

Рали "България" стартира на 5-и юли

Екипажът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов започна опознаването на специалните етапи на рали "България" 2013 г. Надпреварата е кръг от Европейската рали купа и втори кръг от българския рали шампионат. 

44-то издание на рали "България" ще се проведе в периода 05-07 юли 2013 г. Този сезон надпреварата ще бъде съставена от 13 скоростни отсечки в два състезателни дни, като ден преди това е предвиден шейкдаун, за да се направят последни настройки по автомобилите. 

Церемониалният старт ще се състои пред кметството на град Самоков от 18:00 ч. (05 юли), а няколко часа по-късно по улиците на града ще се проведе и първият супер специален етап на състезанието. Останалите 12 скоростни етапа от програмата ще бъдат преминати през следващите два дни на ралито - 06-07 юли. 

За предстоящото състезание Крум Дончев заяви: "Отново сме на рали "България", едно от най-престижите ралита у нас. Отсечките са атрактивни, дълги и изключително тежки. Надяваме се да направим страхотно състезание и многобройната публика да остане удовлетворена от надпреварата и нашето представяне." 

Съотборникът му Петър Йорданов допълни: "Предстои ни едно тежко състезание. Ще дадем най-доброто от себе си с 

амбиция за победа. Успех на всички участници!"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки