Иво Иванов: Твърде скъп съм за Левски

Защитникът на хита в "А" група Берое Иво Иванов е пред трансфер в Левски, но засега стана ясно, че ще започне подготовка със заралии. Бранителят призна в общирно интервю пред "Меридиан мач", че явно е твърде скъп за "сините", щом не се е стигнало до негов трансфер на "Герена".

Иво Иванов: Твърде скъп съм за Левски

Защитникът на хита в "А" група Берое Иво Иванов е пред трансфер в Левски, но засега стана ясно, че ще започне подготовка със заралии. Бранителят призна в общирно интервю пред "Меридиан мач", че явно е твърде скъп за "сините", щом не се е стигнало до негов трансфер на "Герена".

- Иво започваш ли подготовка днес с Берое?

- Да, засега оставам в Берое и ще се готвя с тима. Говорих с моя мениджър Мюмюн Каш-мер, но засега няма развитие около евентуалния ми трансфер.

- Не е тайна, че си трансферна цел на Левски. Какво пречи на преминаването ти на „Герена"?
- Доколкото знам, от Берое са  поставили висока цена за мен. Това спира трансфера. Иначе аз съм говорил с Гон-зо.  Той  не крие, че иска да ме привлече при „сините".

- Вярно ли е, че си се разбрал дори за личните си условия в Левски?
- Да, говорил съм, но това не е проблем. Всичко обаче е на ниво клубове. Те трябва да се разберат. Има интерес и от Черноморец. Дори и в момента двата отоора преговарят. Не знам дали ще се стигне до разбирателство. В близките дни ще има яснота. Дотогава съм си футболист на Берое.

- Ти лично къде предпочиташ да играеш?
- Аз съм съгласен и на двете места. Мога да се развивам и в Левски, и в Черноморец. Познавам Балъков и бих се радвал да работя с него. Важно е за мен да напредвам, а това ще стане, ако премина в по-голям отбор.

- Каква е ситуацията в Берое?
- Няма промяна. Проведох разговор с ръководството и треньора Илиан Илиев. От тях знам, че няма да имаме нов спонсор. Общината отпуска известна сума, а чакаме и парите от телевизионните права. С тях ще изкараме до лятото. После не знам. Едва ли ще се оправим, ако няма нов собственик.

- Имате ли надежда, че ще се намери нов благодетел?
- И сега има хора, които ни помагат. Много хора обичат Берое, но явно издръжката на елитен футболен отбор изисква много средства. Дано да се намери разрешение на проблема. Клубът го заслужава.

- Илиан Илиев остава ли треньор на отбора?
- Да, говорих с него преди два дни. Той ще продължи да води Берое. Изгладил е различията с ръководството.

- Съветът на директорите се опита да изгони трима играчи...
- Не, те остават в отбора. Боян Пейков, Диан Генчев и Петър Костадинов няма да напускат отбора. Илиев държи на тях и го е казал на ръководството.

- Берое вече се раздели с Петър Димитров и Александър Александров. Ще ви липсват ли двамата?
- Определено. Те играха много силно през есента. Сашо беше много постоянен като десен бек. Игра стабилно във всички мачове. Пепи Димитров също направи силни двубои, донесе ни победата срещу Левски в София. Няма как напускането им да не се отрази на отбора.

- Кои футболисти ще ги заместят?
- Със сигурност няма да се нови попълнения. Ще се оправяме с наличните играчи. Здравко Илиев сигурно ще играе отдясно на защитата. Той отдавна е при нас и сега му се отваря възможност да се наложи. Ще се справи. Искрен Писаров също остава в отбора. Те играят на една позиция с Пепи Димитров. Сега конкуренцията няма да е толкова голяма, но това е положението.

- Кой треньор те наложи във футбола?
- Паро Никодимов и Красимир Безински ме направиха титуляр в Берое. Това беше през 2004 г., когато отборът играеше още в „В" група. Дебютът ми беше в мач срещу Шумен. Тогава имаше изискване всички отбори в „Б" група да пускат свои собствени юноши поне по едно полувреме. Аз обаче играех цели мачове. Много съм благодарен на Никодимов и Безински. Те ми дадоха път в сериозния футбол.

- Имал ли си проблеми с Ивелин Попов, докато той играеше в Берое?
- Не, дори с него бяхме близки и живеехме заедно по едно време. Приятели сме и до днес. Сдърпахме се на един мач в Ловеч, за което и на двамата ни бяха показани червени картони. Това обаче беше моментен инцидент. След това веднага се разбрахме. Никога не сме имали сериозни проблеми.

- Станимир Стоилов започна да те вика в националния отбор, смяташ ли, че можеш да се наложиш?
- Преди всичко искам да съм здрав и да нямам контузии. Всичко друго мога да постигна. За мен е голяма чест, че ме викат в националния отбор. Винаги ще се старая да оправдавам доверието на селекционера.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки