Румен Трифонов: Бях пред отказване, а сега пак съм армеец

Пожелавам си титли с ЦСКА и много, много здраве

Румен Трифонов: Бях пред отказване, а сега пак съм армеец

Румен Трифонов е най-новото попълнение на 31-кратния шампион ЦСКА. Ето какво каза той в интервю за "Тема Спорт".

Румене, стиснахте ли си ръцете вече с шефовете на ЦСКА?

- Да. Постигнахме съгласие. Вече съм футболист на червените.
С този трансфер изпълни ли се детската ти мечта?
- Не мога да крия, че наистина съм много щастлив от това, че отново ще бъда в ЦСКА. Но аз не съм на 16 години и ми е пределно ясно, че не всичко, което хвърчи, се яде. Тепърва за мен предстои по-трудното. Детската ми мечта ще се изпълни, когато заиграя като титуляр.
Какво ще кажеш на ръководството на ЦСКА?
- Не виждам смисъл да си чешем езиците. Да се правя на интересен с няколко гръмки фрази. Надявам се това, което искат да чуят те от мен сега, да им го покажа на терена.
Няма ли да кажеш, че си готов да играеш без пари в ЦСКА?
- Нали знаете, че в това не вярват дори феновете. Любовта си е любов, но сиренето е с пари. Аз не крия, че съм привърженик на ЦСКА, но в днешно време всеки гледа и собствения си интерес. Ще кажа, че искрено се надявам с игрите си да заслужа това, което получавам.
Разбрахме, че ще получаваш 3000 евро заплата...
- Това са вътрешно клубни неща. Нека не ги коментираме.
Как си тръгваш от Миньор?
- Признавам си, че ми е терсене, защото бях свикнал с момчетата и обстановката. Напускам един чудесен колектив и съм много благодарен на абсолютно всички в клуба. До този мой трансфер се стигна благодарение именно на хората от Миньор Перник и на тях се дължи всичко.
Преживя доста трудни моменти, преди пак да се озовеш в ЦСКА...
- Да, така е. Наистина ми беше тежко на моменти, но сега съдбата ми се отблагодари. Аз обаче не мога да не отдам заслуженото на треньора си във Вихрен Сандански Филип Филипов, който ме взе под крилото си и така успях да се възстановя от операцията на коленни връзки. Може би ще се повторя, но трябва да подчертая огромната роля на президента на Миньор Никифор Вангелов, както и на Димитър Алексиев и Антон Велков, под чието ръководство играх досега.
Преди 3 години бе на прага да се откажеш от футбола...
- Не искам да се връщам назад. Но е факт, че когато напуснах Конелиано, ми бе трудно да си намеря отбор. Пропадна мой трансфер в Беларус и в един момент се озовах на улицата без пари. Бях пред отказване от футбола! Тогава заминах за Испания с моята приятелка и бях готов да разнасям по заведенията минерална вода. Идеята ми бе покрай работата да играя в някой аматьорски местен отбор. Сега съм щастлив, че тогава размислих и се прибрах в България. Ето че пак съм армеец.
В ЦСКА ще играеш ляв бек. Готов ли си пак да смениш позицията си на терена?
- За мен е важно да съм вътре - на игрището. Достатъчно дълго съм играл на този пост. Не ми е чужд, а и когато става въпрос за ЦСКА, право на подобни претенции нямам.
Каза, че си тръгваш с добри чувства от Миньор, но в един момент там имаше разногласия с Антон Велков...
- Всичко е забравено. Най-важното е, че двамата намерихме общ език и се разбрахме като мъже. Той е направил много за мен и винаги ще съм му благодарен.
През есента вкара 2 гола на ЦСКА. Сега не съжаляваш ли?
- Не бих се извинил за това (смее се). Тогава защитавах цветовете на Миньор и нямаше място за пристрастия. Смятам, че представянето ми в този мач доста повлия за сегашния трансфер и ще направя всичко възможно да накарам феновете на отбора да забравят онова разочарование, което им причиних на „Армията".
Преди време беше отпратен от ЦСКА. Сега идва ли ти да извикаш в лицето на някого - видя ли, че ставам?
- Не. Не съм злопаметен и не искам да отмъщавам. Явно тогава наистина ми е било рано да играя в ЦСКА. Даже бих благодарил на Стойчо Младенов, който ме взе в първия отбор, когато бях още на 17 години.
Каква е равносметката ти във футбола до момента?
- Общо взето, не съм постигнал кой знае колко. Не се самозалъгвам. Нека по този въпрос говорим след няколко години, когато наистина ще мога да оценя какво съм направил.
От какво си огорчен в кариерата си досега?
- Освен това, че бях на път да спра с футболната ми кариера и контузията, никога няма да забравя един мач с Левски през 1999 година. Току-що бях дошъл в школата на ЦСКА и треньорът ми Динко Димитров ме смени веднага след като изпълнихме център, с обвинението, че съм продал мача! Нека той, а и всички останали знаят, че никога няма да направя подобно нещо.
Вярно ли е, че като юноша са те искали в школата на Барселона?
- Тогава повярвах в тази мечта, но ми се виждаше несериозно. Казаха ми, че са ме наблюдавали, но аз съм далеч от Барса. Пожелавам си титли с ЦСКА и много, много здраве.
Сашо Станков: На ЦСКА му трябва пълен рестарт. Пълен!

Вижте какво каза бившият треньор на "армейците"

Караиванов: Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив

Президентът на ПФЛ обясни защо не е имало намаляване на отборите в елита

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки