Александър Тунчев: По-силните отбори ни дразнят и им се хвърляме

Няма да простя на ЦСКА, обеща защитникът на "черно-белите"

Александър Тунчев: По-силните отбори ни дразнят и им се хвърляме
Александър Тунев е една от най-здравите връзки между отборите на Локо (Пд) и ЦСКА. Бившият национал отново е стълб в защитата на „черно-белите” и от представянето му срещу тима, с който постигна големи успехи и стигна до трансфер зад граница, до голяма степен ще зависи изходът от утрешното дерби. Въпреки забраната за интервюта, които играчите на Локо имат, от клуба разрешиха на Сашо да говори пред „Меридиан Мач” и разговорът надскочи темите около предстоящия сблъсък.
 
- Сашо, как определяш шансовете на Локо (Пд) и ЦСКА преди дербито утре?
- Още са равни, но мисля, че ЦСКА е фаворит. Това не значи, че на Локо (Пд) не му се иска да победи. Важното е да се получи дерби, а ако покажем играта си, надявам се да вземем три точки. Имаме достатъчно силен и опитен състав, за да не се притесняваме от никого.
 
- „Армейците" са вдъхновени, след като прегазиха Левски. Ти добре знаеш какъв адреналин дава победата във вечното дерби, ще признаеш ли, че задачата ви стана по-трудна?
- Със сигурност са с по-приповдигнато самочувствие и настроение, но и в Локо (Пд) няма притеснение. Ние играем мач за мач. При нас лесно няма. Мисля, че сме готови и няма да се съобразяваме с това, което чувстват играчите на ЦСКА.
 
- Стойчо Младенов ли е основният коз на 31-кратните шампиони в момента?
- Не само Стойчо Младенов е козът на ЦСКА. Въпрос на
време беше да тръгнат нагоре. Там има класни играчи, като Вальо Илиев и Гърго-ров, а и подготовката им закъсня.
 
- Доста критици смятат, че Локо (Пд) разчита повече на балонни топки, центрирания и статични положения и затова побеждавате. Как ще им отговориш?
- Всеки сам може да си прави оценки за играта. Но в съвременния футбол е така. Не крием, че залагаме доста на статичните положения, но виждате навсякъде, че има отбори, които печелят именно след такива голове.
 
- Добрите игри на Локо (Пд) дължат ли се на това, че доста футболисти в състава се познавате от дълго време? Доколко това ви помага?
- Наистина помага и смятам, че колективът, който изградихме е в основата на добрите резултати. Разбираш ли се със съотборниците си извън терена, резултатите са налице. Това е много важно условие за всеки добър отбор.
 
- Може ли Локо (Пд) да мечтае за титла?
- Не сме си поставили такива цели. Ще е трудно. Виждате колко тимове се представят на ниво. Но ако успеем, няма да върнем купата
 
- Ще имаш за шеф бившия ти съотборник от шампионския сезон Методи Стойнев. Ще се справи ли Ел Матадор на тази   позиция на „Лаута"?
- Аз съм сигурен. Познавам доста добре този човек и когато в клуба има разбирателство и повече хора
гоним целта Локо (Пд) да върви, се получава.
 
- Каква е според теб причината в последните месеци Коко Динев да не стъпва на „Лаута"?
- Нямам информация. Може би има ангажименти. До мен не е достигало нищо друго като обяснение.
 
- Можеш ли да сравниш покойния Георги Илиев и Коко Динев в начина на управление?
- Двамата са доста амбициозни и щом на сърцето им лежи Локо (Пд), значи милеят за отбора.
 
- Тръгнахте устремно в шампионата, след това се свлякохте, а сега сте пред Ботев (Пд). Така ли си представяше развръзката преди подновяването на първенството?
- Явно по-силните отбори ни дразнят и затова срещу тях се хвърляме. Не че подценяваме по-слабите, но там загубихме точки. Смятам, че от долната половина играхме добре срещу Локо (Сф) и Славия.
 
- Ако отбележиш гол срещу ЦСКА, приготвил ли си изненада за феновете?
- Изненада нямам. Локо (Пд) и ЦСКА са двата отбора, които са ми дали най-много, а аз и преди с екипа на Локо (Пд) съм вкарвал на ЦСКА и обратно. Обещавам на феновете на Локо (Пд), че няма да простя на ЦСКА, ако ми се отдаде възможност.
 
- Докога мечтае Александър Тунчев да продължи футболната си кариера?
- Постоянно мисля с какво ще се ;занимавам , след футбола. Но изобщо не си представям момента, когато ще трябва да дам отговор на този въпрос. Не знам какво ще се случи. Колкото мога и имам сили, ще се състезавам.
 
- Защо България според теб не се класира за световното първенство в Бразилия и кой ще спечели Мондиал 2014?
- Както казах, има отбори, които играят силно срещу силните. Лошото е, че ние във всички квалификации, дори когато и аз играех, показваме добри игри срещу сериозни съперници, а срещу слабите се проваляме. Надявам се в най-скоро време да успеем да се класираме на голям форум, тъй като отборът ни е млад. Относно спечелването на Мондиал 2014, разбира се, фаворитите са Бразилия, Испания и Германия.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки