Сензациите в пресата: Клауза задържа Гаджев на "Герена"

И още: Литекс иска да си върне Том без пари, Кубан идва за Венци Христов

Сензациите в пресата: Клауза задържа Гаджев на "Герена"
Сензациите в пресата днес, събота, 2 ноември 2013 година:
 
Меридиан мач: Клауза задържа Гаджев на „Герена”

Владимир Гаджев може да се размине с мечтата си за транс­фер още това лято, научи „Меридиан Мач". Контрактът на национала изтича в края на сезона, като на този етап не е продължен. Това означа­ва, че Влади Гаджев ще може да преговаря с нов клуб още през зимата и да напусне „Герена" без трансфе­рен иск през месец май.

Нещата обаче не стоят по точно такъв начин. „Меридиан Мач" научи, че в дого­вора на национала има клауза, според ко­ято клубът може едностранно да го про­дължи за известен период. Това пък значи, че ако от Левски искат да задържат Гаджев, няма начин, по който той да си замине. Според започнати спортният директор на „сините" Христо Иовов вече е стартирал преговори с халфа за удължаване на кон­тракта му. Това не оз­начава, че той няма да бъде пуснат при доб­ра оферта зад грани­ца, но със сигурност „сините" няма да до­пуснат Гаджев да си тръгне без пари.

Бижутера ще има и още една задача в близките дни. Смятаният за сигурен пътник от „Герена" Нуно Пинто по всяка веро­ятност ще бъде задър­жан. С него също ще има преговори и ако се съгласи да влезе във финансовата рам­ка, наложена от клуба, той ще продължи да носи синята фланелка. Самият Пинто пот­върди наскоро пред „Меридиан Мач" за старта на преговори­те. Най-вероятно пор­тугалецът ще трябва да намали заплатата си, ако иска да остане на „Герена".

Меридиан мач: Литекс иска да си върне Том

Бившият ас на Литекс Уелингтом да Силва - Том може да се върне в Ловеч през зимата, научи „Мери­диан Мач". Бразил­ският техничар почти сигурно ще се разде­ли с турския Истан­бул ББ през паузата между полусезоните и логично от Ловеч вече опипват почвата около него. Очаква се Уелингтом да раз­трогне договора си с комшийския тим и да дойде в Ловеч без па­ри.

Мениджър на крилото е Джери Перейра, направил със­тезателна кариера у нас. Интерес към Том има от други два тур­ски отбора от Втора дивизия. Самият фут­болист обаче желае да се върне край Пок­рития мост, където изкара най-добрите години в кариерата си. След изпадането от елита Истанбул ББ иска да се освободи от много от футболисти­те, които вземат голе­ми заплати. Един от тях е Том. Друг пък е Дока Мадурейра. Той обаче е сред основни­те играчи в тима на Чихат Арслан.

Литекс продаде Том на турчи­те в началото на 2012 г. за внушителната су­ма от 1,5 млн. евро. За разлика от своя съна­родник Дока, който иг­рае много силно за Истанбул ББ, Том се представя слабо и от началото на сезона има едва един мач. За слабата му форма допринесоха и честите контузии. От друга страна, Златомир Загорчич желае да заси­ли конкуренцията в своя тим. В момента като дясно крило иг­рае Момчил Цветанов, а той реално няма ал­тернатива.

Меридиан мач: Кубан дойде за звезда на Берое

Представители на руския Кубан (Краснодар) наблюдаваха изявите на звездата на Берое Венци Христов при гостуването на ЦСКА. Изявите на националът са привлекли внима­нието на участника в групите на Лига Европа. Част от Кубан е Ивелин По­пов, но според медиите в Русия той ще бъде продаден още през зимата.  Сега новият наставник на руснаците Виктор Гончаренко търси нови попълнения. Направилият фурор начело на БАТЕ (Борисов) млад специаист е набелязал няколко играчи, като един от тях е Венци Христов. Юношата на Локо (София) записа много добри мачове през тази година, а в изявите му се наблюдава постоянство. Срещу „армейците" Христов не успя да се разпише, но се раздаде напълно.

От Берое ще поискат за своето бижу Венци Христов поне 1 000 000 евро. Тази сума не би трябвало да се окаже проблем за евентуалния бъдещ трансфер.
Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки