ЦСКА и Ботев (Пловдив) в битка за Европа

Дербито в Пловдив стартира в 14:00 часа

ЦСКА и Ботев (Пловдив) в битка за Европа

Ботев Пловдив и ЦСКА се изправят един срещу друг за втори път през този сезон. Отборите излизат в директен спор за място в Европа днес от 14:00 часа на "Колежа".

В първия двубой не бе излъчен победител - 0:0 на "Армията". След тази среща червените обаче набраха скорост и в момента се намират на точка пред своя съперник, който започна силно кампанията, но след това направи доста разочароващи игри. Двата отбора се вкопчват в директна битка за място в Европа догодина. Шансовете им за титла изглеждат илюзорни и те ще се стремят да се преборят за евроквота. В случай на победа днес ЦСКА почти сигурно ще зимува на третото място в А група. Двубоят на "Колежа" се очаква да бъде изгледан от около 6000 зрители, сред които 500 привърженици на гостите. На 99% е сигурно, че ЦСКА няма да може да продаде отпуснатите му 1200 билета за срещата заради делничния ден, в който се играе мачът, а и твърде ранния му начален час.

Напрежението в лагера на Ботев преди мача изглежда по-голямо. След тежкия двубой с ЦСКА канарчетата трябва да се изправят в неделя срещу градския съперник Локо, а големият проблем пред Мъ-ри за сблъсъка с ЦСКА е състоянието на крилата Ромарио и Вандер. Те тренираха на облекчен режим от началото на седмицата и ще се реши дали да са титуляри малко преди мача. В групата след двумесечно отсъствие се завръща Тодор Неделев. Двамата с Мариян Огнянов по всяка вероятност ще се включат в игра в хода на срещата. Снощи отборът бе на режим в базата в Коматево.

В ЦСКА пък не се планират никакви промени по стартовия състав спрямо разгрома над Локо Сф през уикенда (5:0). Така Мартин Петров ще започне за четвърти пореден път на върха на атаката и ще търси 4-ия си гол през сезона. Стойчо Младенов ще разчита основно на контраатаки, статични положения и удари от дистанция, докато Ботев ще опита да наложи традиционния си стил от сезона - да води играта и да държи повече топката.

Срещата ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов и излъчвана пряко по ТВ7.

Шеф на ЦСКА пожела успех на Лудогорец в Европа

Европейско поведение от "червените"

Орманджиев: ЦСКА има подсигурен бюджет за години

„Има пари за стадион, за школа, за първия и за втория отбор“

Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки