Макриев пред Novsport.com: Класата на „А” група се е повишила, но терените са под всякаква критика

„Искаха ме Апоел и Макаби, но президентът на Ашдод не прие офертите им”, заяви нападателят

Макриев пред Novsport.com: Класата на „А” група се е повишила, но терените са под всякаква критика

Димитър Макриев е роден на 7 януари 1984 г. в Гоце Делчев. Юноша е на Левски, като има над 250 гола за различните юношески формации на „сините”. През лятото на 2002 г. Митко подписва с ЦСКА първи професионален договор.

За армейците Макриев записва само един и в началото на 2003 е закупен от Интер (Милано) за 500 000 евро. „Нерадзурите” го преотстъпват последователно в Белинзона, Гурник, Киасо, Дижон, преди да се утвърди в Марибор (Словения). Голмайсторът е харесан през 2008-а от Ашдод, като израелският клуб брои за него 1 млн. долара. В момента той е звездата на тима и към него има интерес от редица грандове в страната.

Макриев дебютира за националния отбор на България на 28 март 2009 срещу Ирландия. Той вече записа 3 мача и отбеляза един гол.

Играчът бе така любезен да даде специално интервю за читателите на Novsport.com, в което разказва за живота в Израел, оценява представянето на клубния си тим Ашдод, дава мнението си за родната „А” група, както и споделя очакванията си за европейските квалификации.


Цялото интервю можете да чуете и в прикачения аудиофайл


- Как се чувстваш? Ашдод се представя много добре през сезона и в момента е на 6-а позиция. Има ли цел, поставена от ръководството, която трябва да гоните?
- Нашата цел е да завършим сред първите 6 преди плейофите. Засега се представяме добре. До края на шампионата остават още 4 мача. Всичко зависи от нас, но това е целта – топ 6, пък след това каквото стане.

- Ти си един от любимците на феновете на Ашдод. Не е ли време обаче, да преминеш в по-голям клуб?
- Всеки един футболист иска да играе в по-голям отбор, да се развива и да върви напред. Не зависи от мен обаче. Имам договор с Ашдод за още 2 години. Ако няма конкретна оферта за мен, която да удовлетворява клуба, ще трябва да го изпълня до край.

- Беше на крачка от преминаване в Апоел (Тел Авив) през зимата. Защо трансферът пропадна?
- Имаше варианти. И Апоел и Макаби искаха да откупят 50 процента от правата ми, както и да дадат двама, трима футболисти на Ашдод. Нашият президент обаче не се съгласи на този вариант и сделката не стана.

- Предполагам гледаш български футбол. Какви са впечатленията ти от родната „А” група?
- Да, гледам български футбол. Терените са под всякаква критика от това, което виждам. Нивото на футбола обаче се е повишило, в сравнение с миналата година. Стават доста изненади. Вече се излъчват мачове на тимове от по-задните места в подреждането - Берое, Пирин. Така феновете могат да опознаят играта им значително по-добре.

 - Тук публиката е доста малобройна. Свикнали сме да виждаме по 3000 зрители на мач.  Какво е обяснението ти за този факт?
 - Всичко идва от обстановката. Ако има добра обстановка около терените, ще дойде и  публиката.
 
 - Колко хора идват да гледат мачове на Ашдод?
 - Посещаемостта в Израел е голяма. Водещите отбори играят пред 15-20 000 зрители. Когато играем слабо, ни гледат до 5000 души,  докато като се изправим срещу лидерите, на трибуните има по 9000 зрители, колкото е и капацитетът на стадиона на Ашдод.

 - Ти вече имаш мачове за националния отбор на България, вкара и гол. Надяваш ли се, отново да попаднеш в сметките на Станимир  Стоилов?
 - Ако кажа, че не се надявам да играя за националния отбор, ще излъжа. Продължавам да играя за клубния си тим, но всичко зависи от  селекционера. В атаката конкуренцията е голяма. Крайната дума има ръководството на националния отбор.

- Какво смяташ за групата за европейските квалификации. Имаме ли сили да я преодолеем?
- Можем да се преборим за 2-ото място в крайното класиране. Швейцария е преодолим отбор. Като погледнем назад виждаме, че губим точки срещу аутсайдерите. Ние да си вземем тези срещи и да остане само срещата с Швейцария, смятам, че ще се преборим за 2-ото място. 



Христо Евстатиев, Novsport.com
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки