Велислав Вуцов: Отписват ни, а ние можем

Треньорът на Славия Велислав Вуцов даде интервю за "7 дни спорт" преди тренировката вчера. Днес той ще е на трибуните, а не на пейката, тъй като е наказан. Отборът ще бъде воден от помощника му Асен Букарев.

Велислав Вуцов: Отписват ни, а ние можем

Треньорът на Славия Велислав Вуцов даде интервю за "7 дни спорт" преди тренировката вчера. Днес той ще е на трибуните, а не на пейката, тъй като е наказан. Отборът ще бъде воден от помощника му Асен Букарев.

- Г-н Вуцов, дойде ли време Славия да бие Левски?

- Отиваме на Герена да играем футбол. Искам моите футболисти да са спокойни и уверени. Имаме добър отбор. Дай боже, да покажем, че сме и добър колектив. Като гледам коефициентите на букмейкърите, всички ни смятат за обречени. Явно всички са ни отписали. Моето мнение е доста по-различно. Дано не е подплатено от лични амбиции и желания, а реално. Ситуацията в момента е такава, че двата отбора са доста равностойни. На някои позиции Левски има по-добри футболисти, има по-голямо самочувствие и страхотна публика. Домакинството им дава някакво предимство. Във футбола обаче невинаги става това, което трябва. 

- Няма да сте на пейката. Как ще се отрази това на отбора?

- Сигурно ще се отрази лошо. Съжалявам, защото на един мач с ЦСКА ме наказаха и не можах да давам указания на футболистите. Поведението ми е малко по-агресивно. Някои го приемат, други - не. Не го правя, за да се харесам на някой страничен човек - било то от публиката или от ръководството. Правя го с една-единствена цел - да помогна на моите футболисти. Искам да са по-концентрирани. Дано това, че няма да бъда на скамейката срещу Левски, не се отрази негативно.

- А решил ли сте какво място ще заемете на Герена?

- Все още не, ще видим.

- Очаквате ли негативно отношение от феновете на Левски?

- Няма да е нормално, ако феновете на Левски пак ме грабнат. Ще ми е мъчно и болно. Никога не съм крил, че съм левскар. Нормално е да не ме понасят на "Българска армия". Когато ходя там, аз отивам със страх. На Герена би трябвало да ходя с удоволствие. Лошото е, че в България не всичко е реално. Има много моменти на клакьорство и платеност.

- Шефът на фенклуба на Левски Владимир Владимиров се усъмни, че сте левскар. ?

- Не мога да споря с него. Сега ли е моментът да доказвам какъв съм? Очакват да кажа на футболистите ми да паднат с 0:3, за да докажа, че съм левскар ли? Точно това никога няма да го направя, бъдете сигурни. Не търся реванш. Аз съм професионалист. Който и отбор да водя, аз искам той да се изявява по най-добрия начин. Победа над Левски и ЦСКА дава голяма доза самочувствие и спокойствие. 

- Нападението ли е проблемът на Славия?

- Не, в никакъв случай. Не деля отбора на нападение и защита. Имаме проблеми, които не искам да коментирам. В никакъв случай обаче нападението не е ахилесовата ни пета. Проблемите са свързани с това, че липсват някои хора от средата на терена, които играха в подготовката. Става дума за Илия Илиев и Алберони. Смятах, че с влизането на Попара и Тодор Колев креативността на отбора ще се вдигне, но и двамата не са още напълно готови. 

- Притеснява ли ви съдийството на мача с Левски?

- Който треньор каже, че съдийството в България не го притеснява, значи лъже. Лошото е, че за много неща се знае предварително, че ще се случат и се случват все в полза на по-силните. Човек почва да се чуди дали стават неволно, или са плод на някаква организация. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки