Петре: Спирам с футбола в ЦСКА

Враговете на отбора ни дебнат навсякъде, твърди румънецът

Петре: Спирам с футбола в ЦСКА

Когато се разбра, че ЦСКА ще привлече Флорентин Петре за втори път, феновете вдигнаха банкет. Нисичкият румънец определено ги спечели при предишния си престой в Борисовата градина. От подновяването на сезона обаче си личи, че Петре не се намира в най-добрата си форма. Повече от ясно е обаче, че никой няма право да го отписва от титулярния състав на червените. Ето и интервюто на Петре за „Тема Спорт”. 


- Флорентин, изясни ли ви вече треньорът Йон Андоне тактиката за гостуването в Мездра?
- Още не е. Но аз мога да ви издам нещо по този въпрос (смее се). За мен най-добрата ни тактика ще е да отидем там и да победим Локомотив. Това е. Мисля, че всеки футболист в ЦСКА е наясно, че друго освен успеха е провал.

- Ти обаче не си в най-добрата си форма...
- Така беше, но без да се оплаквам, ще ви кажа, че ми се беше понатрупала умора от руското първенство. Сега обаче постепенно започвам да навлизам във форма. Чувствам го, а аз не съм от вчера във футбола. Много скоро ще видите това на терена. Дадох ви моя отговор.

- Как приемаш критиките?
- Критиките не ми действат. Дори не ме интересуват. Първо, защото в повечето случаи не са обективни, а имат някакъв лош подтекст. И второ, защото аз си имам вътрешен глас, който ми казва кога съм играл добре и кога не съм. Понякога се критикувам сам. Но винаги си знам работата на терена.Аз съм добър футболист, кариерата ми го показва.

- Вкара гол на Спортист Своге с глава. Сещаш ли се колко гола си отбелязал по този начин?
- Не, защото са много. Това не бива да ви учудва. Даже е нормално. Защото съм нисък, а винаги влизам в наказателното поле на съперника. Другите не очакват от мен да играя с глава и така аз ги изненадвам.

- Срещу Берое игра отляво на червената атака. Как се чувстваш, когато трябва да смениш позицията си на терена?
- За мен няма проблем да съм там, където треньорът ми каже. Само вратар не искам да ме слага (смее се), футболът е един и същи навсякъде, а ние, играчите, сме длъжни да се съобразяваме единствено с желанията на треньора.

- Наскоро се появи вариант да станеш помощник на Йон Андоне в ЦСКА...
- По принцип всичко е възможно. Но аз съм казал на треньора, че искам да поиграя още 2-3 години. Ако съм здрав, няма да имам проблем да го направя.

- Пред румънските медии онзи ден каза, че един ден ще завършиш футболната си кариера в Динамо Букурещ...
- Не са предали думите ми правилно. С Динамо приключих преди 4 години, когато си тръгнах от клуба. Те си имат страхотни футболисти, а аз своя път в живота.

- Значи ли това, че ще се откажеш от играта в ЦСКА?
- Може би. Сам ще усетя кога да направя така, когато ситуацията позволява. Засега обаче искам да играя и да помагам с каквото мога на ЦСКА. Мисля, че има какво да дам на отбора.

- Ще направиш и сравнение между ЦСКА на Стойчо Младенов и ЦСКА на Йон Андоне?
- Няма да е коректно. А и няма да е достатъчно обективно, защото това са двама от малкото треньори, с които обичам да работя. Стойчо е страхотен професионалист и при него победите идват от само себе си. При Андоне нещата стоят по същия начин. И преди, и сега ЦСКА е много силен отбор. Двамата са отлични специалисти. Затова ги уважават навсякъде.

- Вярно ли е, че Андоне толерира румънците в ЦСКА повече от българите?
- Изобщо не е вярно. Който твърди това, е враг на ЦСКА. А такива има много. Дебнат ни на всяка крачка. Аз и Даниел Панку играем, защото сме добри футболисти. И вероятно пo-добри от другите в моментната ситуация. Когато подписах договор с клуба, Андоне не бе треньор на отбора. При Панку положението е същото. Треньорът дори ни се кара повече, отколкото на останалите ми съотборници.

- Кой футболист на ЦСКА ти прави силно впечатление и кой юноша би отличил?
- В ЦСКА слаби играчи просто няма. А всеки от юношите се старае да се наложи при мъжете. ЦСКА има отлични млади футболисти, които заради възрастта си се нуждаят от време. На Балканите сме устроени така, че като млади правим един силен мач, после се поотпускаме малко заради добрите думи, които сме чули. Това го е изпитвал всеки. И в Румъния е така. В школите на Динамо и Стяуа раснат таланти, които не успяват от раз да си спечелят място в първия отбор.

- Коя е силната страна на ЦСКА?
- Отборът. Това е. Работим в екип. Доволен съм, че няма интриги в съблекалнята. Така сме спокойни и мислим само за футбол.

- Кой ти е любимият български футболист?
-Вашият Хаджи (смее се). Стоичков. Сега обаче пак имате страхотни звезди - Бербатов, Стилян, Мартин, Благо. Много са.

- В личен план ще има ли сватба скоро с българската ти приятелка?
- Нали и затова съм дошъл тук (смее се). 
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки