Дембеле ще спаси 100-годишнината

Левски е длъжен да направи всичко, за да върне Гара на "Герена", феновете може да плащат заплатата му

Дембеле ще спаси 100-годишнината
Левски рискува да развали сериозно 100-годишния си юбилей. Това издава тоталният хаос, кой­то цари в клуба в последно време. И то не защото хората там не работят, а за­щото просто няма пари. Селекцията не е ясна, строежът на сектор „А" е под се­риозна въпросител­на, Тодор Батков е принуден да мисли дали да пусне един от най-добрите си футболисти в осно­вен конкурент в шампионата. На то­зи етап дори не са обявени съперници­те за контролите. Доста нерадостна картинка, но на „Герена" могат да спа­сят положението със само един ход, кол­кото и утопично да звучи. Вярното ре­шение е само едно - Гара Дембеле. Та­къв трансфер за Лев­ски ще е нещо като привличането на Златан Ибрахимович в ПСЖ. Само сделка тип „Галактикос" може в момен­та да спаси ситуаци­ята на „Герена".
Какво ще спечели Левски от трансфер на Дембеле?
 
Ще се завърне публиката
Дори Тодор Бат­ков призна, че сек­тор „А" може да не се построи навреме, но пък стадион „Георги Аспарухов" си има още три сектора и в момента. Няма да е лошо „В" и „Б" да са пълни в почти всеки мач на 100-годишнината. За да се случи това, има два начина. Първият е Левски да е много, много близо до тит­лата, както бе през миналия сезон, а вторият е да има иг­рач, заради когото си заслужава да хо­диш на стадиона. Гарра Дембеле е един от най-харизматичните футбо­листи, които са иг­рали на „Герена" през последните го­дини. Това е играч, заради когото гаран­тирано на стадиона ще има минимум 10 000 души в първия му мач. Това е може би първият чужде­нец, който получава такъв ореол и се доближава до най-големите нападате­ли в историята на клуба, при това само за една година на „Герена".
 
Левски отново ще е фактор
На теория „сини­те" все още са в иг­рата за титлата и ку­пата у нас, но на практика на всички е ясно, че много труд­но един от двата трофея би украсил витрината в 100-годишнината на най-популярния клуб. Идване на наистина много силен напада­тел обаче би прео­бърнало до голяма степен това. Левски няма как да настигне по класа Лудогорец с един футболист, но може поне да се превърне в значим фактор. Така както Гари Родригес през миналата пролет помъкна на гръб „сините" към двата трофея или както го правеше Жуниор Мораеш в ЦСКА година по-ра­но. С още един дока­зан футболист край себе си младите иг­рачи в тима ще израснат още пове­че и по-бързо, а съпер­ниците щ е имат респект от се­лекция­та на Тони Здравков. Едно е, ко­гато имаш футбо­лист, към когото опонентът подхожда с респект, друго е, когато си Левски, но те приемат като аут­сайдер.
 
Сделката за Гари няма да е проблем
Феновете на Лев­ски с право приемат на нож евентуална сделка с Лудогорец за Гари Родригес. Каквото и да е финансовото състояние на „сините”, такъв трансфер е обида към клуба. Ако вникнем мал­ко по-дълбоко обаче, проблемът не е само емоцио­нален. Феновете добре осъзнават, че в момента има двама-трима със­тезатели от сери­озна класа, на кои­то отборът може да се опре. Раздя­ла с когото и да е от тях може още повече да утежни ситуацията. Ако на „Герена" обаче се завърне дока­зан любимец на привържениците като Гара Дембе­ле, продажба на Родригес едва ли ще е чак такъв проблем. Това пък означава, че Бат­ков ще удари с един изстрел два заека. Хем ще да­де на феновете иг­рач, с който тимът се връща в битка­та за всичко у нас, хем ще може да продаде Гари и да закрепи финансо­вото състояние на клуба.

Трансферът няма да развали атмосферата в съблекалнята
Гара Дембеле не е ангелче. Ако не вярвате, може да попитате упра­вител на произ­волно заведение в Студентски град. Оттам със сигур­ност ще ви опи­шат подборно ка­къв човек е Дембеле. На терена и в  съблекалнята обаче той е обе­динителна фи­гура, която вдига настроението идава импулс за игра. Идва обаче и друг важен въпрос. Едва ли има фен или шеф в Левски, кой­то да не иска Гара Дембеле. Въпросът е, че нещата опи рат до пари. Половината проблем е решен, след  като от Фрайбург обя­виха, че ще го пуснат без финансов иск. Ос­тава обаче заплата­та, която на „Гере­на" не могат да си позволят да плащат в момента. Нека обаче се прояви малко далновид­ност. Левски спо­койно може да извади една голяма част от месечното възнаграждение на Дембеле, което не надхвърля вътреш­ния таван на запла­тите. За останалите пари може да се по­търси помощ от феновете. Има дос­татъчно заможни хора, които бяха готови да изхарчат по десетина хиляди лева, за да си вземат за спомен не­що от клуба на блаотворителния търг „Синята Коледа". Какво ще поечи на същите тези хора дават по ня­кой лев на месец, за да вър­нат  на Герена" един от лю­бимците си? Това би било гор­дост за тези ВИП фенове, техните имена ще се знаят от цяла България, а те ще са доволни, че имат възможност да помогнат на любимия си клуб реално.
Това пък няма да разсърди никого в отбора. Едно би би­ло, ако Дембеле взи­ма два-три пъти повече пари от остана­лите играчи, а те му се плащат от клуб­ната каса. Друго е, когато фенове вадят половината от тази сума. Място за не­доволство няма. Който е заслужил такава чест, той ще я получи.

Сега на ход е ръ­ководството на Лев­ски. Работата на парче никога не е препоръчителна. Един трансфер няма да оправи с магичес­ка пръчка проблеми­те в клуба, но поне ще спаси юбилея.

Стефан ДАЧЕВ, "Меридиан мач"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки