Илиана Раева: Нешке, аз трябва ли да бъда погнусена?

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева пожела да отговори на нападките, отправени от Нешка Робева

Илиана Раева: Нешке, аз трябва ли да бъда погнусена?

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева пожела да отговори на нападките, отправени от Нешка Робева в интервю за "7 дни спорт" в броя от понеделник. Шефът на клуб "Илиана" говори и за предстоящото европейско първенство в Бремен (Гер).

 
- Г-жо Раева, пожелахте да отговорите на Нешка Робева от страниците на "7 дни спорт". Какво искате да й кажете?
- Нешке, аз трябва ли да бъда погнусена? Трябва ли да бъда погнусена от това, че лъжата ти е начин на живот? Трябва ли да бъда погнусена от лъжата, че си готвила Силвия Митева като треньор, когато всички близки до художествената гимнастика знаят, че единствено майката на Силвия е била неин треньор? Силвия Митева е това, което е, само и единствено благодарение на родителите й, които правят всичко за нея. Тя тренира в залата на националния отбор от края на 2008 година. 
Тогава Силвия поиска да дойде в моя клуб, но аз не я приех защото нямах възможност да я обезпеча. Трябва ли да бъда погнусена от лъжата, че аз съм обявила на 17 години Силвия Митева за възрастна и не съм я допускала до състезания и контролни? Трябва ли да бъда погнусена, че не дойде да дадеш едно цвете на децата и да им пожелаеш успех на европейското, когато Стела Милушева, Райна Афионлиева и Красимира Филипова се обадиха и дойдоха с китка. Това са треньорите, които бяха от сутрин до вечер с нас, когато бяхме златни момичета. На тези треньори никой никога не чу името и те никога не са искали да им се пишат имената по вестниците. Те се обадиха да ни пожелаят успех. Всички ние знаем, че Нешка Робева е недостижима и никой не може да има нейните резултати. Когато обаче тя говори за методики, сигурна ли е, че ние искаме тези резултати и по този начин. През всичките години никога не съм я нападала, а съм отвръщала на нейни нападки, както правя и в момента. Нешке, ти лъжеш себе си.

Най-жалкото е, че тя си вярва за всичко. И в момента аз не храня лоши чувства към нея, въпреки че ни изпраща с лъжи. Аз не се погнусих от думите й във в. "Галерия" и тези, които изрече при Росен Петров. Аз вярвам, че един ден тя ще се обърне към себе си и ще заобича това малко генийче, заради което е Нешка Робева.
 
- За каква методика говори тя?
- За тази методика искам да кажа и аз. Миналата година Нешка бе треньор на Габриела Кирова, която впоследствие отиде при Лили Игнатова. Защо не попитате за резултатите на Габриела? Ние живеем в съвсем различно време от миналото. Не само художествената гимнастика, а нито един спорт няма да има успехите, които е имал в миналото. Щом работи тази методика, защо всички момичета избягаха от нея? За мен Нешка Робева е един много успешен продукт на своето време. 
 
- Защо момичетата бягат от клуба на Нешка Робева?
- Тя твърди, че е подготвяла състезателки от клуб "Илиана". Ами да ги каже кои са. Никога през тези 17 годни нито една състезатека не ме е напускала. Дори много момичета са се обаждали, за да дойдат при мен. 
Нешка Робева ми се е обаждала да ме моли да не взимам нейни състезателки, които са я напускали. Това е моят отговор на всички нейни нападки.
 
- Все пак и няколко думи за европейското първенство, за което заминавате. Какво очаквате от него?
- Да, това е най-важното. Заминавам много спокойна, защото всички момичета работиха страшно много. Действитително ситуацията е много различна от миналото и стана много трудно да се печелят медали. Не може да си представите как съм се радвала на бронзовите медали на ансамбъла и на тези на Силвия Митева от миналата година.
Альоша Илиев с пояса "Васил и Георги Илиеви"

В надпреварата участие взеха 89 състезатели

Боряна Калейн поведе на Европейската купа в Баку, Стилияна Николова е втора до момента

Вижте подробности

Грозна манипулация на bTV

Опитаха се да вкарат Георги Глушков в конфликт на интереси

Отборът на бежанците в Париж с 36 спортисти и свое лого

Вижте какво съобщиха от МОК

След корупционния скандал, щангите може да гръмнат и за Олимпийските игри?

Финансови задължения и вътрешни драми петнят имиджа на България и провалят състезателите

Министър Глушков присъства на част от финалите на ученическите игри

Впечатленията ми от организацията са много положителни

Тежък удар! България може да остане без най-сигурния си олимпийски медал

Вижте защо

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

В състезанието ще участват и гребци със специални потребности

Лицензираните компании предупредиха за неконтролируем ръст в нелегалния хазарт заради промените в Закона за хазарта

Лицензираните оператори направиха конкретни предложения за подобряване на законопроекта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки