Ивайло Иванов: Само съдиите надиграха Миньор

Вратарят на Миньор Иво Иванов за пореден път се превърна в герой за своя отбор, спасявайки дузпа срещу Локомотив (Сф)

Ивайло Иванов: Само съдиите надиграха Миньор

Вратарят на Миньор Иво Иванов за пореден път се превърна в герой за своя отбор, спасявайки дузпа срещу Локомотив (Сф). Чуковете измъкнаха 1:1 от кандидат-шампиона в Надежда, а Иванов хвана четвъртата си дузпа за сезона. Мишел Платини, Георги Андонов, Ивелин Попов, а сега и машината за голове Камбуров загубиха битката с вратаря от 11-те метра. Самият Иванов признава, че това е повече въпрос на шанс. Капитанът на Миньор говори специално за "7 дни спорт".

- Поздравления, отново извадихте Миньор в тежка ситуация, спасявайки дузпа.
- Благодаря, но заслугата не е само моя. Целият отбор игра силно и заслужено взехме точка. За спасената дузпа какво да кажа... Отдавам го повече на шанс. Макар че специално Камбуров съм го наблюдавал как изпълнява дузпите и имах представа как да реагирам. Но пак казвам, шансът е на първо място.

- Имаше ли изобщо нарушение, защото доста оспорвахте отсъждането на съдията Станислав Тодоров?
- Аз бях точно срещу двамата и не разбрах с какво толкова Даниел Златков наруши правилата. Не видях да го хваща или спъва. По-интересното беше, че страничният рефер вдигна флага за засада, но после веднага го смъкна. За мен това е неадекватно поведение.

- В последно време много съдийски отсъждания влияят на мачовете ви.
- Нека си го кажем направо - стана тенденция да се ощетява Миньор! Това е обидно за отбора, за неговите фенове, за града. Гарантирам ви, че ако ни върнат точките, загубени заради реферите, сега щяхме да сме на трето място.

- Не е чуждо на Миньор да играе с човек по-малко. Сега отново показахте характер и взехте максимално от мача.
- Максимално? Не бих казал. В края можехме съвсем спокойно да вкараме още един гол и да победим. Малко ни остана. Локомотив безспорно е труден съперник. Вероятно след първия гол си помислиха, че са спечелили. Не търсеха така второто попадение и ние се възползвахме.

- Смятате ли, че в известна степен решихте спора за първото място?
- О, не... Тази година първенството е много интересно. Всеки може да бие всеки, така че според мен всичко ще се реши накрая. Не само борбата за титлата, а и местата за Европа, както и отпадащите отбори.

- Изглежда невероятно как пропуснахте уникалния шанс да играете в евротурнирите чрез турнира за Купата на България.
- Не искам да се връщам на този мач в Поморие...

- Въпреки този провал, безспорно видяхме силна година за Миньор. Ще си постави ли отборът по-високи цели през следващия сезон?

- Нека първо да мине този. Ние и сега афиширахме целите, но засега не ги постигаме. Не трябва да се бърза.

- Като опитен футболист с по-трезва преценка смятате ли, че Миньор е готов за изяви на европейската сцена?
- Разбира се, защо да не е? Кажете ми кой отбор през тази година ни надигра категорично и безусловно заслужаваше да ни победи. Абсолютно никой. Стояхме напълно равностойно срещу Литекс, Левски, разбихме ЦСКА в София, вчера също играхме силно срещу кандидат-шампиона Локомотив (Сф). Не сме по-слаби от нито един от тях.

- Действително, малко не ви достига...
- Това малко нещо са съдиите. Нали знаете - малките камъчета обръщат колата. Тези малки съдийски грешки се натрупаха и станаха решаващи. Ясно е, че няма как да ни позволят да стигнем третото място, като видим кои отбори се борят за него. Аз лично обаче не съм се отказал от третото място, все още се надявам.

- Често обаче се спъвате в по-непретенциозни съперници. Как си обяснявате този Миньор - силен срещу големите и неубедителен срещу малките?

- Очевидно нямаме постоянство в концентрацията. Не казвам, че не излизаме максимално мотивирани във всеки мач, това не може да се случи. Не знам и аз, може би по-непретенциозните успяват да се настроят така, както ние срещу големите.

- Антон Велков отново доказа големия си треньорски потенциал.
- Безспорно. Велков е много добър и амбициозен специалист, но си има хора, които да го оценяват. Нашата работа е да изпълняваме наставленията. Надявам се клубът да може да го задържи за по-дълго време.

- Предстои ви нов сблъсък с ЦСКА през уикенда. Ще успеете ли да повторите подвига от есента.
- Тогава доказахме, че няма невъзможни неща. Всичко може да се случи, защо да не повторим онова представяне. Миналия път не бе лесно, и сега няма да е. Но ние излизаме и даваме всичко за победата.

- Следите ли какво става в бившия ви клуб ЦСКА?
- Естествено.

- Като че ли не са в най-добрите си дни?
- Е, аз съм страничен наблюдател, не съм част от ЦСКА, за да знам какви са проблемите. Това, което е ясно на всички, е, че моментното състояние и място в класирането не прилягат на такъв велик клуб.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки