Юношите на Ботев (Пд) записаха победа и равенство срещу македонци

Набор '98 победи връстниците си от Македония с 1:0, а отборът до 17 години направи 2:2 със същия съперник

Юношите на Ботев (Пд) записаха победа и равенство срещу македонци
Ботев и Македония Г.П. изиграха две контролни срещи на базата на "жълто-черните" в Коматево. В първата, която беше при набор 98, "канарчетата" победиха с 1:0, а втората при U17 завърши с равенство 2:2.

Ботев 98 1:0 Македония 98
Двубоят при набор 98 премина под контрола на пловдивчани, които можеха да запишат далеч по-убедителна победа, ако не бяха фрапантните пропуски пред вратата на гостите. Ботевистите играха с резервния си синьо-бял екип, тъй като гостите бяха с жълта екипировка. В 20-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Македония, където Исмет Рамадан я засече с глава, но я прати в аут. 2 минути по-късно Лъчезар Захариев проби добре по левия фланг и шутира от около 16 метра, а топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб. В 28-ата минута Милко Георгиев проби добре, но стреля право в тялото на вратаря.

В 32-ата минута капитанът на пловдивчани Петър Чалъков центрира от свооден удар, Исмет Рамадан засече топката с глава и я прати в мрежата на македонците, но страничният съдия маркира засада. В ответната атака гостите отправиха удар към вратата на Димитър Стамболийски, но той бе неточен. В 36-ата минута "жълто-черните" направиха феноменален пропуск. Лъчезар Захариев проби отлично по левия фланг и подаде към Милко Георгиев, който от 5 метра на празна врата прати топката над напречната греда.
В самото начало на втората част Исмет Рамадан стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 48-ата минута "канарите" направиха поредния си феноменален пропуск, след като Рамадан проби отлично по крилото и центрира към Милко Георгиев, който от няколко метра стреля неточно. Последваха няколко минути, в които нямаше сериозни положения пред двете врати. В 60-ата минута Исмет Рамадан за пореден път преодоля без проблем защитата на гостите и подаде към Милко Георгиев, който шутира, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Атанас Ташолов се извиси над всички и засече топката с глава, но за късмет на стража на гостите, който не мръдна от рамката на вратата, топката премина покрай десния стълб. Секунди преди края на мача Милко Георгиев се реваншира за пропуските си и останал сам срещу вратаря го преодоля и вкара победното попадение за "канарчетата".

Ботев U17 2:2 Македония U17
За разлика от коректния и спортсменски футбол, който демонстрираха отборите при набор 98, срещата при U17 бе истинска корида и нарушенията следваха едно след друго. Главният съдия показа над 10 жълти картона, както и втори жълт и респективно червен за Йордан Атанасов. В първите секунди гостите започнаха активно и пробваха няколко опасни центрирания, но защитата на "жълто-черните" се справи. В 11-ата минута Петър Ангелов сбърка в центъра на терена и даде възможност на играч в "бяло" да остане сам срещу Стамен Бояджиев, но ударът бе слаб и вратарят на пловдивчани спаси. В 25-ата минута Арам Адамян се опита да изведе Йоан Пеев, но стражът на Македония излезе предвидливо и улови топката.

В 30-ата минута футболист на гостите проби добре по левия фланг и останал очи в очи със Стамен Бояджиев вкара за 0:1. 2 минути по-късно "жълто-черните" изравниха с доста дискусионен гол. Александър Грънчарски се измъкна зад защитата на "белите" и заедно с Виктор Пенчев останаха сами срещу стража на гостите, Грънчарски пусна към Пенчев, който на празна врата вкара за 1:1. От щаба на гостите изразиха бурно недоволство, тъй като футболист на Македония лежеше на линията на наказателното поле, но въпреки това съдията не бе дал сигнал играта да спре и голът бе зачетен. След това попадение страстите на терена се увеличиха и двата отбора започнаха да се ритат, като футболът почти липсваше.

Втората част започна бурно и само в рамките на 3 минути "жълто-черните" отбелязаха два гола. В 41-ата минута Сашо Грънчарски вкара топката в мрежата на Македония, но голът бе отменен заради странен фаул в атака. 2 минути по-късно Виктор Пенчев бе фаулиран в наказателното поле от стража на гостите и главният съдия отсъди дузпа, която бе безкомпромисно реализирана от Александър Грънчарски. В 65-ата минута Йордан Атанасов получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена и "жълто-черните" доиграха срещата с човек по-малко. В 67-ата минута футболист в "бяло" стреля от границата на наказателното поле, но Стамен Бояджиев се намеси отлично и изби. В 70-ата минута удар на футболист на гостите прати топката покрай вратата. 3 минути по-късно македонците стигнаха до равенството, след като играч в бяло успя да надбяга "жълто-черната" отбрана и останал сам срещу Стамен Бояджиев вкара за 2:2. Секунди по-късно Александър Грънчарски бе изведен сам срещу вратаря на Македония и пробва да го прехвърли, но прати топката в аут.
Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки