Стойчо Стоилов: Никога не сме говорили за смяна на Червенков

"Доста усилия костваше тази титла на всички в отбора, сега искаме пробив в Шампионската лига", каза главният мениджър на Литекс

Стойчо Стоилов: Никога не сме говорили за смяна на Червенков

Доста усилия костваше тази титла на всички в отбора, сега искаме пробив в Шампионската лига. Това заяви главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов в ефира на „Ринг.бг”.

Един от най-доверените хора на Гриша Ганчев даде обстойна оценка на представянето на „оранжевите” през сезон 2009/10, както и заяви, че бъдещето на треньора Ангел Червенков е на Градския стадион в Ловеч.

Загубите от БАТЕ и Пирин повлияха добре на отбора. Като цяло обаче се представихме добре през есента. Отначало на Червенков му бе трудно, не познаваше футболистите. След това обаче изиграхме много силни мачове и ни дойде апетита за нещо повече от това първенство. Получи се добра сплав между млади и стари. При нас имаше спад в началото на втория полусезон. Взехме си поуки обаче, взехме важни решения и излязохме от мини-кризата, в която се намирахме. Само Моуриньо може да води тим без някакъв срив през сезона.


Това е първото нормално първенство от доста време насам
. Не мога да си представя как може да се завършва сезон без загуба, това го няма никъде в Европа – 30 мача без поражение”, каза Стоилов относно представянето на Литекс през сезона.

Относно наставникът на тима Ангел Червенков и бившият такъв Станимир Стоилов мениджърът каза: „Само хубави неща мога да кажа за него. Все пак ставаме шампион след 11 години именно под него ръководство. Той успокои отбора след отпадането от евротурнирите. Мъри Стоилов също обаче е прекрасен специалист, един от най-добрите в България. Той изгради нашия стил.

Червенков бе избран от Гриша Ганчев. Това е негов личен избор. За това си решение той не се е консултирал с никого. Никога не е стояла на дневен ред неговата смяна. Той ни направи първи през есента, а сега и шампиони. Според мен той ще продължи да води Литекс. Червенков обаче трябва да се разбере с президента ни.”

За бъдещата селекция на новите шампиони Стоилов заяви: "Досега нямаме конкретни оферти за Ивелин Попов и Дока. Доказали сме, че не спираме никого. Ако има предложения, те ще разберат първи. Ивелин има всички качества да играе голям европейски футбол. Всеки отбор може да види, че той не само има качества, а и ги показва във всеки един мач. А както знаем постоянството е най-важно. Ние работим по селекцията целогодишни."

Световната криза не се усети при нас. Главният виновник за това бе собственикът ни. Имаме намерение да вложим средства и да направим подобрения на стадиона ни в Ловеч, за да можем на него да приемем мачове от Шампионската лига”, добави Стоилов.
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки