Време е за частно парти

На трибуните пак ще си има твърдо ядро от 10 хиляди зрители, на които всичко им се осмисля, когато са на мач Левски - ЦСКА

Време е за частно парти

Сега е моментът да видим мач в чисто футболния смисъл на думата. Някак си ни омръзна след вечното дерби да четем как на ниво били само агитките на Левски и ЦСКА и как момчетата от трибуните зад вратите са отсрамили туристите на терена.


Сега е моментът, защото сезонът и за двата тима на практика се доиграва, поне откъм интрига. Ясно е, че двата отбора остават с по две калъфки, също така е почти сигурно, че сините ще останат извън евротурнирите за следващата кампания.


Какъв по-добър момент от този двата състава да играят отворено, ако трябва дори да преминат границата на тактическия разум. Ние сме съвсем наясно, че и ЦСКА, и особено Левски не са нищо особено като игра и поне за 90 минути могат да играят с махленска тактика. Ще ги разберем, защото няма да им е за първи път. За нас като любители на футбола е важно вечните съперници да направят нещо, което ще ни е интересно. Това нещо в никакъв случай няма да е гла-воблъсканица в централната част на терена и общо 3 напечени ситуации пред вратите за цял мач.


Омръзна ни да се оправдават с напрежение. В момента такова няма. На „Армията" Всичко е ясно. Треньор ще е Стойчо Младенов, докогато той си поиска. Пари за нови играчи все ще се намерят, заплатите се изплащат регулярно със закъснение 8 границата на допустимото. Акциите също се харчат с прилични темпове.


На „Герена" също всичко е ясно, до степен такава, че нищо не е ясно. Няма акции, пари също няма, освен в моментите, в които отнякъде се появяват средства за заплати. През останалото време трудно се плащат дори токът и водата. Има временен треньор, който замества излезлия в отпуск по болест титуляр, и футболисти, които също са толкова временни, че не е ясно дали след месец ще останат повече от 15-20 процента от настоящи-те. Не се знае кой ще е треньор, кой ще е собственик...


Ами след като никой не се бори за точки, никой не се бори за нов договор, защо пък и двата отбора не си спретнат едно частно парти и да направят един луд мач с много голове, пък, както се казва, да победи този, който е имал повече късмет. Сега е моментът Стойчо Младенов да потопи гемиите на Левски в навечерието на стогодишния юбилей. Не че досегашният му „принос" е малък. От друга страна -сега е моментът сините да покажат, че са достойни представители на един велик вековен клуб.


В празничните дни немалка част от хората са настроени за футбол, а се знае, че много малко са тези, на които не им пука как ще завърши вечното дерби. Въпросът е на тези долу на терена да им пука за зрителите. На трибуните пак ще си има твърдо ядро от 10 хиляди зрители, на които всичко им се осмисля, когато са на мач Левски - ЦСКА. Ето за тях трябва да се играе, особено когато моментът е подходящ всички да се обединят около идеята, че ако и сега спукат топката, следващия път ще има поне сто човека по-малко на стадиона. И за тези стотината трябва да е битката.

 

Желю Станков, "Тема спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки