Билбао обърна Апоел с Живко Миланов в състава (ВИДЕО)

Атлетик победи Апоел (Никозия)

Билбао обърна Апоел с Живко Миланов в състава (ВИДЕО)

Атлетик (Билбао) победи Апоел (Никозия) в първи мач от 1/16-финалите за Лига Европа. На "Сан Мамес" баските направиха пълен обрат от 0:1 до 3:1 в своя полза, преди . Двата тима си размениха по едно попадение през първите 45 минути. Само в рамките на 120 секунди, първо гостите поведоха, а след това Атлетик изравни. През втората част обаче домакините бяха пълни господари на терена и заслужено се поздравиха с крайния успех. Той можеше дабъде и доста по-изразителен, но куп пропуски и гол за кипърския състав минуткапреди края оставиха всичко да се реши на реванша след седмица. В състава на гостите като титуляр започна българският защитник Живко Миланов.

 


Домакините очаквано започнаха по-активно срещата. Пропуски на Баленсиага, Ечебериа, Мунианин и Гарсия, обаче ги лишиха от заслужена преднина. Противно на логиката, гостите от Никозия поведоха в резултата в 36-ата минута. Винисиус изведе чудесно зад гърба на отбраната Георгиос Ефрем, който се разписа за 0:1. Радостта на Живко Миланов и компания, обаче не продължи дълго. Само 120 секунди по-късно испанците успяха да възстановят равенството. Баленсиага стреля, топката се отби у Меркис и влетя в собствената му врата за 1:1.
 


През втората част Атлетик продължи да доминира. След няколко пропуска в началните минути, в 61-ата испанците осъществиха пълен обрат. Апоел загуби глуповато топката, Мунаин подаде подаде към Адурис, който с премерен удар я оплете в мрежата на Уотърман за 2:1. Самият Мунаин можеше да увеличи аванса на своя отбор, но пропусна. Гарсия също не успя да се разпише от изгодна позиция. Той обаче асистира в 72-ата минута на Уилямс, за когото не бе проблем да преодолее вратаря на гостите, правейки 3:1. И когато мачът отиваше към логичен завършек, Апоел нанесе втори удар. Де Камарго и Джаниотас си размениха подавания на ъгъла на наказателното поле, преди последният да прати топката в далечния ъгъл, оформяйки крайното 3:2.

 

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки