Баскония отне домакинското предимство на Реал Мадрид

Решаваща за изхода на срещата се оказа третата четвърт

Баскония отне домакинското предимство на Реал Мадрид

 Отборът на Баскония спечели с 94:90 като гост срещу Реал Мадрид в първия мач от финалната серия в испанското баскетболно първенство.

 
С успеха Баскония поведе с 1:0 победи и се нуждае от само още две в оставащите четири мача, за да спечели титлата. Европейксите клубни шампиони от Реал пък ще трябва бързо да отговорят на предизвикателството, ако искат да направят дубъл през този сезон.
 
Отборът на Баскония започна по-добре мача и до почивката водеше почти през цялото време в резултата. Все пак няколко силни минути в края на втората четвърт позволиха на домакините да се оттеглят на почивката при равен резултат - 39:39.
 
Решаваща за изхода на срещата се оказа третата четвърт, в която гостите реализираха 28 точки срещу едва 19 за Реал. Макар и баскетболистите на Пабло Ласо да опитаха да направят обрат в последните 10 минути на мача и да не бяха далеч от него, то класата на Баскония бе достатъчна, за да задържи тимът преднината си.
 
Най-резултатен за победителите бе Лука Вилдоса с 16 точки. Венсан Пойре добави още 13 точки за Баскония, а лидерите на тима Янис Тима и Торнике Шенгелия приключиха срещата с по 12 пункта.
За Реал Джейс Керъл реализира 20 точки, Серхио Юй прибави още 14, а Лука Дончич и Еди Тавареш вкараха по 12.
 
Вторият мач от серията е отново в Мадрид в петък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки