Британец спечели второто издание на "Kaufland София полумаратон"

В най-късата дисциплина на 5 километра победите взеха български състезатели

Британец спечели второто издание на "Kaufland София полумаратон"

Британецът Дейвид Морган спечели второто издание на "Kaufland София полумаратон", което се проведе в неделната сутрин по централните столични улици. Морган премина дистанцията от 21,1 километра за 1 час, 15 минути и 15 секудни.

 

Втори завърши Методи Георгиев на 2:56 минути зад победителя, а трети с изоставане от 6:56 минути е Никола Овчарски. При дамите победата взе германката Джина Пуршке, която финишира за 1 час, 33 минути и 5 секунди. На второ място остана британката Ела Джефърс на 5 минути и 7 секунди изоставане, докато трето място зае испанката Джесика Муньос на 7:56 от победителката.

 
На дистанцията от 10 километра победата взе Иван Андреев с резултат от 37:55 минути. Втори е французинът Самюел Папо, който бе по-бавен с 44 секунди, а трети е Даниел Дилков на 3:06 минути от победителя. В същата дисциплина, но при жените, успехът е за британката Люси Йечалик с време от точно 49 минути. Втора на 29 секунди зад нея е французойката Мириам Кастанед, а трета на 5 секунди от второто място е Таня Петкова.
 
В най-късата дисциплина на 5 километра победите взеха български състезатели. Максим Христов измина дистанцията за 19:08 минути, като остави на 8 секунди зад себе си Симеон Велков и на 31 секунди Явор Димитров. При жените първа е Марина Николова с 22:34 минути, пред Екатерина Можейко с 24:11 минути и Десислава Стоянова с 26:25 минути.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки