Димитър Ангелов: Състоянието ни не е добро

Вижте какво каза треньорът на Левски след загубата от ЦСКА

Димитър Ангелов: Състоянието ни не е добро

"Ние имаме проблем с отбора в последните два месеца", заяви старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов след поражението от ЦСКА с 67:81 в двубой от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

"Състоянието ни не е добро. Борим се, даваме каквото можем. Благодаря на отбора, че се опитват да се раздават. Бяха на максимума днес. Това са ни възможностите, за съжаление. Това ни е класата. Поздравявам отбора на ЦСКА, те са по-добрият тим с по-добра селекция. Това е реалността", каза Ангелов.

Попитан дали има светлина в тунела за клуба, наставникът на "сините" отговори: "Този въпрос не е към мен. Не съм аз човекът, който отговаря за тези неща. Има си ръководство, аз няма яснота какво се случва."

"Да, основно разчитаме на характерите на момчетата, на това, че всички тези момчета обичат Левски и са готови дори в такива тежки моменти да помагат на отбора. Благодаря им и се надявам да успеем да се запазим по някакъв начин до края на първенството. Естествено, че и серията от загуби има значение. Има и психология. Каквото и да си говорим, не можем да се противопоставим на отбора на ЦСКА в този състав. Те са различно ниво. Ние просто загубихме някои мачове, които трябваше да спечелим, с малшанс. Това натежава от психологическа гледна точка, но какво да правим, това ни е съдбата. Продължаваме и се надяваме да излезем от тази дупка", добави Димитър Ангелов.

Колкото до следващия мач срещу Академик Пловдив, наставникът на "сините" коментира: "Надявам се да успеем да прекъснем негативната серия, но и Академик се подсили с играчи, така че за нас всеки мач е изключително труден. Надявам се да успеем. След всяка загуба нещата стават по-тежки, но всеки като преспи и на сутринта ставаме и продължаваме да работим, нямаме избор. Надявам се да успеем да се преборим с тази ситуация. Има някакъв шанс, дано успеем."

Попитан за избора на Александър Везенков за Спортист номер 1 на България за 2023 и критиките, които породи анкетата, Димитър Ангелов заяви:

"Четох доста по медиите и социалните мрежи. Смятам, че наградата е заслужена. Всеки е постигнал някакви резултати в своя спорт, но наистина не може всеки да е първи. Имали сме години, когато е имало олимпийски шампиони, световни и не всеки е ставал първи. Но в конкуренцията, в която са Сашо Везенков и Григор Димитров, е убийствено. Вие знаете какво е нивото и колко хора спортуват този спорт, и колко е трудно да държиш ниво. Смятам, че Везенков заслужено е на първо място и другите спортисти не трябва да се обиждат от това, а трябва да ги мотивира за догодина, която е олимпийска година, да покажат, че са по-достойни."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки