Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

По-рано днес се появи информация, че най-добрият български баскетболист в последните години Александър Везенков ще се раздели с отбора от Националната баскетболна асоциация (НБА) Сакраменто Кингс по решение на отбора.

Оказва се обаче, че не ръководството на Кингс, а самият Везенков е взел решението да не продължава кариерата си в състава от столицата на Калифорния. През миналото лято българинът подписа тригодишен договор със Сакраменто, но изглежда е останал недоволен от ролята си в ротацията на Майк Браун.

Везенков взе участие в 42 мача в дебютния си сезон в Лигата на извънземните, в които записа средно по 5.4 точки и 2.3 борби. Той отсъства дълго време заради контузия в глезена.

Все още не е ясно как точно ще стане раздялата между Везенков и Кингс. Едната възможност е той да бъде разменен в сделка с друг отбор, като съществува възможността и да бъде изцяло освободен. Вторият сценарии ще отвари възможност пред Везенков да се завърне в Европа, където направи фурор през сезон 2022-23, когато бе избран за MVP в Евролигата, в която игра и финал с Олимпиакос.