Американец изкарал проби в Локо (Пд) по времето на Акрапович иска да се върне отново у нас

Сео-Ин Ким, който има и южнокорейски корени, е впечатлен от нашата държава

Американец изкарал проби в Локо (Пд) по времето на Акрапович иска да се върне отново у нас

Американският полузащитник с южнокорейски корени Сео-Ин Ким иска отново да се завърне в България и да си намери отбор у нас. Той е изкарал проби по времето на Бруно Акрапович в Локомотив (Пловдив), но в крайна сметка не се е стигнало до договор, според самия футболист заради пандемията и спирането на първенствата по това време.

Той обяви пред трибуната на Novsport.com, че изключително много му харесва България и смята да пробва отново да си намери отбор у нас, като е доста вероятно това да стане през зимата.

Ким е на 27 години и е продукт на школата на популярния тим в Щатите Спортинг Канзас.

"България е страхотна възможност за футболистите да направят следващата стъпка и смятам, че тази дестинация изобщо не трябва да се подценява. Спомням си с много умиление краткия си престой в Пловдив, където имах пробен период. Локомотив определен има страхотни фенове, а аз искам да се върна отново в България, но този път да си намеря отбор. Ще видим кога ще стане, дали сега или през зимата“, признава самият футболист пред трибуната на Novsport.com.

Ким вече има опции за проби в наши отбори, но е по-вероятно до зимата да се концентрира върху кариерата си в Щатите преди отново да се върне у нас.

Той е роден през 1995 година и освен в Щатите е играл още в Малта и Чехия, където е защитавал цветовете на Корми ФК и ФК Запи.

Той е бил и национал на САЩ по футбол при юношите до 14 години преди доста години.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки