Методи Андреев: Звездата на ЦСКА не е комунистически символ

С такива обаче е пълно в главите на тези, които съсипаха клуба, разкрива депутатът

Методи Андреев: Звездата на ЦСКА не е комунистически символ

За мнозина левскари звездата на ЦСКА е комунистическа петолъчка. Символ от лошото минало. Тези дни Методи Андреев от ГЕРБ, Мартин Димитров, Вили Лилков и Петър Славов от Реформаторския блок внесоха в деловодството на парламента "Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен". Те предлагат всички символи, лозунги, фотоси, знаци и всякакви предмети, създадени през комунистическия режим с цел неговата възхвала, да бъдат премахнати. Може ли отборите на ЦСКА във всички видове спортове да бъдат глобявани и преследвани? "7 дни спорт" за интервю Методи Андреев, най-яростния защитник на закона.

- Г-н Андреев, според мнозина емблемата на ЦСКА е комунистически символ. Може ли това да докара неприятности и глоби на различните армейски отбори според приетия закон?
- Не! Аз не виждам никаква връзка между звездата на ЦСКА и комунистическата петолъчка. Ще ви обясня и защо. Когато се създава комунистическата държава в Русия, властта иска да я облече в някакъв символ. Колебаят се между два - петолъчката и свастиката. И двете са много древни символи. Надделява обаче петолъчката на Лев Троцки по желание на Ротшилд, който финансира комунистическата революция. Тя символизира петимата синове на Ротшилд. Това няма как да има нещо общо със звездата на ЦСКА. Тези неща са достъпни в интернет, нека младите ги четат. 

- Тогава как законът може да направи разлика коя звезда по села и градове е комунистически символ и коя не?
- Вижте, основната цел на закона беше комунизмът да се изучава от младите, да знаят какво е било по време на онзи режим. Защото сега някакви хора, дори кметове, държат горди портрети на Георги Димитров, на Димитър Благоев, Тодор Живков или Сталин. И ни обясняват колко хубаво се живеело. При тези сатрапи! Не може през 2016 година да има паметник на Светската армия у нас. Посочете ми друг в Европа!

- Сещам се веднага и за Виена.
- И за Берлин, да. Но това са паметници на съветски войници, загинали в Австрия или Германия по време на битки срещу нацистите. При нас кой съветски войник е умрял в битка и от какво ни е освобождавал! Има разстреляни от НКВД, задето са крали и изнасилвали. Знаете ли, че в Румъния беше гласуван закон, който забранява всякакви неща, които водят до култа към Чаушеску. Защото там нямаше култ към комунизма, а към един човек. Тук още им вдигаме паметници и държим портрети. Между другото, пак в Румъния има закон, който забранява същите неща за фашисткия лидер Йон Антонеску. После някои хора се сърдят, че само се сравняваме с Румъния, като разликата е неприятно в тяхна полза. Но е факт.

- Окей, значи няма основания за сътресения в спортния свят?
- Не, никакви. Комунистическите символи са само в главите на тези, които съсипаха ЦСКА. Това е истината. Но целият ни футбол е такъв. Използва се само от комунисти и мутри да перат парите си. Само тук бившите комунисти още управляват всичко. Затова ще сме и най-затънтеното и корумпирано място в Европейския съюз.

- Последно, от кой отбор сте? Като роден в Перущица залагам на Локо или Ботев Пловдив.
- Не съм запален, но симпатизирам на ЦСКА.

- Сериозно?
- Абсолютно. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки