Петър Величков: Готвят "преврат" на Касабов в БФС

Вижте подробности

Петър Величков: Готвят "преврат" на Касабов в БФС

Членът на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков говори пред Дарик Радио. Той коментира последните събития около Българския футболен съюз, вписването на Михаил Касабов като президент и жалбите срещу вписването му в Търговския регистър.

„Стига се до тези събития, защото определена групичка в Изпълкома на Българския футболен съюз, в едно с Борислав Михайлов, правят всичко възможно Борислав Михайлов да бъде вписан в Търговския регистър, за да може без значение какъв ще бъде резултатът от Конгреса на 15 март, този Конгрес да бъде обжалван и Борислав Михайлов да остане вписан и да продължи да ръководи футболния съюз, независимо от тези манипулации, които прави, с подаване на оставка, свикване на Конгреси и т.н. Доколкото мога да чета между редовете, за да се забави вписването на Михаил Касабов, явно е имало спорове и разправии. В крайна сметка Мишо Касабов подаде документи за вписване в ТР. Волю-неволю и аз бях по някакъв начин включен в тези събития, защото определени документи се изискваха от мен като член на Изпълкома и в крайна сметка Регистърът вписа Касабов. Оттам насетне виждате за какво става въпрос – 4 души брутално, нагло отиват и обжалват пред Съда вписването на Михаил Касабов. Тяхната цел не е друга, а само оставянето на Михайлов не заличен, т.е. вписан в Търговския регистър. Един от четиримата – Димитър Георгиев, беше този, който на Изпълкома пред всички каза, че ще обжалва Конгреса, за да не могат да влязат решенията му в сила. Ето защо е толкова важно Борислав Михайлов да остане вписан“, заяви Величков относно последните събития около БФС.

„Независимо от това, че Михаил Касабов е избран да изпълнява длъжността президент до свикването и провеждането на Конгреса, тези хора ще се опитат да направят преврат и Касабов да бъде сменен, явно с по-послушен на Михайлов човек. Възможностите са две – Емил Костадинов или Атанас Фурнаджиев. Атанас Фурнаджиев е всичко от това да бъде послушен на когото и да е било, така че предполагам, че Емил Костадинов ще бъде избраният, с който да сменят Касабов. Разбира се, това ще бъде абсолютно незаконно, защото той бе избран до провеждането на Конгреса, но такъв опит ще бъде направен и цялата не само футболна общност, но и обществеността, и политическата класа, на която също и писна от това ръководство на футболния съюз, трябва да знаят това – подготвя се, в ход е план за смяната на Михаил Касабов само няколко дни, след като той беше вписан в ТР като изпълняващ длъжността президент до провеждането на Конгреса“, уточни Петър Величков.

„Тези неща стават с хора. И аз съм човек, и аз разговарям с хора и получавам определена информация. Тези там четиримата плюс още други хора, които са в тази история, явно от тях съм получил информацията. Разбира се, няма да ви кажа от кого я получих, но това е планът, който е в ход в момента. Теоретично е възможно още в петък на Изпълкома те да опитат да направят точно това“, каза той за това, откъде е получил тази информация.

„Трудно ми е да прогнозирам, но допускам, че още тогава ще опитат да направят това нещо“, предположи Величков. 

Членът на Изпълкома на БФС каза и какво се прави в момента: „Основното, на което трябва да се обърне внимание, е, че ако Михаил Касабов не бе вписан, дори една формална жалба срещу него ще вкара нещата в дела, които текат години, и през това време Борислав Михайлов си е вписан президент. Той просто изчаква да се уталожат страстите и отново да излезе от храстите, за да се опита да управлява футболния съюз. Този начин го виждаме, именно заради него цялата държава настръхна срещу него и поиска отстраняването му“.

„По принцип е така, това го видяхме вече веднъж, не без участието на Софийския градски съд. Регистърът категорично отказа да впише Борислав Михайлов, но СГС реши, че след година и половина Михайлов може да си оттегли оставката и го възстанови. Това може да се случи само до момента, в който Конгресът бъде проведен. Когато това стане и бъде избрано ново ръководство, Михайлов приключва за българския футбол. Аз не мога да разбера, като толкова много драпа за тази власт Боби Михайлов, да излезе и да каже „Няма да си тръгна“, да се кандидатира и да види каква е подкрепата за него. Тези хора са узурпирали тотално федерацията и нямат никакво намерение да се оттеглят оттам. Както виждаме в последните години, те нямат намерение да работят, те имат намерение да стоят там и всеки от тях да търси лични облаги за себе си“, каза още Величков.

УДАР! Лудогорец уреди национал на Швеция

Едвин Куртулуш поема към Разград

Официално: Черно море обяви Дуду

Бразилец е третият нов на "Тича"

Изнудвачи разгневиха шефа на Спартак (Вн)

Вижте подробности

Ботев Пловдив с гневна позиция срещу строителя на "Колежа"

Вижте подробности тук

Бразилецът дойде на „Тича“

Той може да вземе участие още в първата контрола за лятото срещу Фарул

Дерменджиев: Аз съм доволен

Треньорът на Лудогорец говори след първата контрола на "орлите"

Алекс Колев: Гордея се, че съм в най-великия отбор в България

Нападателят беше официално обявен като ново попълнение на Левски

Лудогорец стартира подготовката с 5:0 срещу словенци (ВИДЕО)

Разградчани показаха отлична форма срещу Приморие

Илиан Илиев: Целта ни е да сме на ниво за първите мачове

Специалистът коментира жребия на Черно море в Европа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки