Рамазан Рамазанов се класира на полуфинал на световното

Той ще спори за място на финала срещу Амир Яздани от Иран

Рамазан Рамазанов се класира на полуфинал на световното

Рамазан Рамазанов ще се бори на полуфиналите на световното първенство в Белград, след като преодоля по категоричен начин трима съперници в неолимпийската категория до 70 кг свободен стил. Стилян Илиев все още има шансове за репешаж на 61 кг, а двамата български национали в олимпийски категории отпаднаха от турнира.

Рамазанов е един от най-резултатните борци на световното първенство до този момент, след като записа по над 10 точки в трите схватки до полуфиналите. Българският национал започна с 11:0 срещу Перман Хомадов от Туркменистан, след което надви с 15:4 унгареца Даниел Антал на осминафиналите.

Европейският вицешампион от пролетта в Загреб срещна голямо предизвикателство на четвъртфиналите, където се изправи срещу носителя на последните 2 титли на Африка – Амир Хусен. Рамазанов обаче взе четири точки още през първата част, а в началото на втората двамата си размениха по още две. Българският национал продължи да се бори безгрешно до края и успя да спечели още четири точки за крайното 10:2

Този следобед българският национал ще премери сили на полуфиналите срещу световния вицешампион от 2021 Амир Яздани от Иран.

На 61 кг Стилян Илиев започна с победа с 6:2 над швейцареца Нилс Лойтерт, след което обаче българският национал отстъпи с техническо превъзходство на американеца Вито Аружа. Двукратният шампион от Панамериканските игри преодоля японеца Кодай Огава с 8:2 и по този начин Илиев запази шансове за репешажи.

Българите в олимпийските категории не успяха да се преборят за полуфинали и техните съперници също отстъпиха в следващите си мачове.

На 86 кг Илия Христов започна с 3:0 срещу украинеца Владислав Прус, след което обаче българинът отстъпи на Осман Гьочен. В последствие турският борец загуби с техническо превъзходство срещу Джавраил Шапиев и по този начин българският национал бе елиминиран от турнира.

На 120 кг Ислам Адизов загуби с 0:10 на старта срещу Джорджи Мешвилдишвили от Азербайджан, който имаше злата участ още в следващата си схватка да се изправи срещу именития турски борец Таха Акгюл. Олимпийският шампион от Рио, трикратен световен и десеткратен европейски първенец го надви с 2:0 и сложи край на турнира за Адизов.

Първите ни олимпийци вече заминаха за Париж

Утре към Париж ще се отправи и втората група родни спортисти

Белгиец спечели XVIII етап от Обиколката на Франция

Виктор Кампенартс ликува в отсечката от Гап до Барселонет

Още два финала за България на Световното по кану-каяк в Пловдив

Три гонки за медалите с наше участие ще има в петък

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на Световното по кану-каяк в Пловдив

Щастлива съм, че справедливостта възтържествува. Всичко вече е в миналото, а аз гледам само напред, заяви талантливата българска каякарка

Официално! МОК разреши на Йоана Георгиева да гребе в Париж

Вижте подробности

Дария Павлюк с първи директен български финал на Световното по кану-каяк в Пловдив

Вижте подробности за българското представяне

Още два финала за България на Световното по кану-каяк в Пловдив

Три гонки за медалите с наше участие ще има в петък

45 хиляди полицаи ще пазят церемонията по откриването на Париж 2024

Мерките за сигурност ще бъдат изключително строги

Шефът на световния кану-каяк: Българската федерация е наш надежден партньор

Томас Кониецко, кметът на Пловдив Костадин Димитров и зам.-министърът на спорта Стоян Андонов откриха Световното първенство под тепетата