Хари Кейн ще стане голмайстор на Евро 2024

Нападателят на Англия до момента е само с едно попадение

Хари Кейн ще стане голмайстор на Евро 2024

Винаги на голям футболен форум една от най-вълнуващата класации е тази на голмайсторите. Понякога битката за този приз е оспорвана до последния съдийски сигнал на финала, а друг път някой играч печели убедително надпреварата и се окичва със слава. Не прави изключение и Евро 2004 в Германия. Милиони фенове се пита дали в крайна сметка като голмайстор на турнира ще триумфира новото попълнение на Реал (Мадрид) Килиан Мбапе? Или призът ще отиде при неостаряващия Кристиано Роналдо? А защо да не спечели някой неизвестен досега герой, за когото Евро 2024 да се превърне в трамплин към голямата футболна сцена?

По поставения въпрос мнение има и букмейкърът Winbet, според когото голмайстор на първенството ще стане нападателят на Англия Хари Кейн. Вероятността това да се случи е 14,3 процента. Шансовете с престижния приз да триумфира Килиан Мбапе са 10%, тези на Джамал Мусиала 9,5%, а на Алваро Мората и Кай Хаверц и Джуд Белингам по 6,6%.

До момента в голмайсторската листа на Евро 2024 с по 2 попадения водят Джамал Мусиала и Никлас Фюлкруг (Германия), Жорж Микаутадзе (Грузия) и Иван Шранц (Словакия). Кейн, Белингам и Хаверц има по 1 гол, докато Мбапе все още не е открил сметката си на този турнир.

Освен с най-големи шансове да стане голмайстор на Европейското първенство, букмейкърът Winbet счита, че Хари Кейн е фаворит и да открие резултата в предстоящия мач със Словения. Вероятността за това събитие е 25,6 процента. Шансовете пръв да се разпише във вратата на словенците Оли Уоткинс е 23,1%, а на Айвън Тони 22,2%.