Митрович: Белингам е сред най-добрите в света

"Бях добре подготвен за ролята ми в халфовата линия", коментира Трент-Александър Арнолд

Митрович: Белингам е сред най-добрите в света

Сръбският национал Александър Митрович определи Джуд Белингам за един от най-добрите футболисти в света за момента. Звездата на Реал Мадрид се разписа при победата за Англия с 1:0 срещу Сърбия в груповата фаза на Евро 2024.

"Джуд Белингам е футболистът, за когото всички говорят и той показа защо. Той е един от най-добрите играчи в света в момента, ако не и най-добрият. Но има и много много силни футболисти до него: Хари Кейн, Деклан Райс, Джон Стоунс, Кайл Уокър. На пейката има много играчи, които могат да променят играта. Поздравления за съперника, но ние сме концентрирани върху себе си. Предстоят ни два важни мача, така че ще се опитаме да се възстановим и да сме готови за тях", каза сръбският нападател Митрович в интервю за ITV.

Английският краен защитник Трент Александър-Арнолд пък разкри, че е работил върху ролята си в халфовата линия през последната година, като на свой ред похвали Джуд Белингам и Деклан Райс за представянето им заедно с него при победата над Сърбия с 1:0.

Мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт гласува доверие в стартовия състав на Александър-Арнолд за сметка на Конър Галахър и Коби Мейноо.

"Бях подготвен, но и мениджърът (Саутгейт) и (помощник-мениджърът) Стив Холанд работиха много усилено през изминалата година, за да разбера и знам ролята, която ми се иска да изпълнявам. Играя с двама от най-добрите, ако не и с най-добрите, халфове в света в момента Джуд и Деклан. В отлична компания съм и те ми помогнаха изключително много. Опитах се да допринеса възможно най-много за доброто представяне на състава. Беше ми обяснено каква е моята роля и как точно да бъда най-полезен за отбора. През първите 15-20 минути направихме много хубави неща, но тогава се видя само една част от нашата игра. Трябва да анализираме защо не играхме по този начин през всичките 90 минути. Все пак се справихме с един наистина труден противник. Най-важното от този двубой е победата. Надявам се, че и аз имам принос", заяви 25-годишният футболист на Ливърпул, цитиран от beIN Спорт.  

Вторият мач на англичаните на Евро 2024 е срещу Дания на 20 юни във Франкфурт.